Ν. Λυγερός

Μετά από το σοκ των γεγονότων της 7ης Οκτωβρίου, έχουμε όλο και περισσότερα στοιχεία από μάρτυρες για τις κτηνωδίες που διέπραξε η Χαμάς. Γιατί έχει σημασία; Γιατί αρχικά προσπαθήσαμε να μη μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα θεωρώντας ότι ούτως ή άλλως θα υποστηρίξουμε μία προπαγάνδα που θέλει να τα χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να αλλάξει τη νοοτροπία των ανθρώπων.

Απλώς τώρα, επειδή έχουμε χειροπιαστά στοιχεία, βλέπουμε ότι τα μέλη της Χαμάς δεν έκαναν μόνο αυτό που ξέραμε ήδη, αλλά βίαζαν συστηματικά γυναίκες μ’ έναν ομαδικό τρόπο, τις εκτελούσαν ακόμα και την ώρα του βιασμού, τις ακρωτηρίαζαν και μαθαίνουμε τώρα ότι είχαν εντολή να βιάσουν Εβραίες γυναίκες.

Έχει σημασία να το πούμε αυτό, γιατί πολύ συχνά ασχολούμαστε με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των παιδιών και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό αποτελεί έναν στόχο για την τρομοκρατία και ειδικά βέβαια για τη βαρβαρότητα.

Εδώ δεν μιλάμε απλώς για εκρηκτικές ύλες, για κάτι που έγινε με την τοποθέτηση μιας βόμβας, δεν έριξαν απλώς έναν πύραυλο. Εδώ μιλάμε για πράξεις βαρβαρότητας εναντίον ανθρώπων, οι οποίες ήταν στοχευμένες, οι οποίες έγιναν κατ’ εντολή και δεν μπορούμε να κάνουμε δήθεν ότι δεν το ξέρουμε πια.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει τώρα η Αστυνομία του Ισραήλ, δείχνουν όλο και περισσότερο, όλο και πιο ωμά, αυτή τη βαρβαρότητα που στην αρχή προσπάθησαν μερικοί και από τους υποστηρικτές της Χαμάς να μας εξηγήσουν ότι έγιναν εν βρασμώ και δεν υπήρχε καμία εντολή να γίνει μ’ έναν τρόπο συνειδητό και ήταν απλώς την ώρα της επίθεσης που δεν μπορείς να ελέγξεις τους ανθρώπους που διαπράττουν αυτή την επίθεση.

Στην πραγματικότητα η επίθεση είχε μέσα της ενσνωματωμένα στοιχεία βαρβαρότητας κι ο στόχος ήταν να γίνει αυτό που έγινε μ’ έναν πολύ ξεκάθαρο τρόπο, χωρίς τίποτα το διπλωματικό και δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος πολιτικός ορθολογισμός να το υποστηρίξει. Άρα θα ήταν καλό, όσοι υποστηρίζουν μ’ έναν τρόπο τόσο ξεκάθαρο τη Χαμάς, να ξέρουν τι έγινε στην πραγματικότητα για να ξέρουν και πώς να τοποθετηθούν στη συνέχεια.