Με ποικίλες εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με μεγάλη συμμετοχή και πολλά χαμόγελα, ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 στο Δήμο Τεμπών.

Για Τρίτη χρονιά φέτος, ο Δήμος Τεμπών συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μεταφέροντας τα μηνύματά της σε μικρούς και μεγάλους, ενώ η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη.

Με δραστηριότητες για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, το Περιβάλλον, την ανακύκλωση, αλλά και την ασφαλή μετακίνηση, ο Δήμος Τεμπών έβαλε τη σφραγίδα του σε έναν θεσμό που κλείνει φέτος τα 21 χρόνια, με συμμετοχές Δήμων όλης της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έκλεισε με αθλοπαιδιές και Zumba που πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου,την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου. Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου. Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων σε όλους τους μαθητές χορηγήθηκαν νερά, μπισκότα και χυμοί, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

"Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, δεν διεξήχθει στην ώρα της λογω των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο Τεμπών, ωστόσο αν και με καθυστέρηση εστέφθη με επιτυχία. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά φέτος στο Δήμο μας συμβάλλουν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στόχος τους ήταν να δοθεί έμφαση στην ανάδειξη και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους", τόνισε ο κ. Μανώλης.

"Ευχαριστούμε, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση όλων των δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, τους Συλλόγους και φορείς, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Zumba Instructor κα Νατάσα Αλεξάνδρου και το ΚΔΑΠ Τρίλιζα" αναφέρει ο Δήμαρχος.

Ο Δήμος Τεμπών εκφράζει, επίσης, ολόθερμες ευχαριστίες στους χορηγούς όλων των δράσεων και πιο συγκεκριμένα στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΑΕΒΕ και στην εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

Τέλος, ο Δήμος Τεμπών εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες προς όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία κάλυψαν όλα τα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023.

"Με υγεία και ακόμη περισσότερη διάθεση να γιορτάσουμε και τον επόμενο χρόνο την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο μας", καταλήγει ο κ.Μανώλης.