Αυτοψία στους χώρους του νέου Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημ. Καρανίκα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κ. Πασχόπουλο, παρουσία τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης διαθέτει αίθουσα αμφιθεάτρου 150 θέσεων, γραφεία διοίκησης και αίθουσες για την προβολή του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος. Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε και η ηλεκτροδότηση του κτιρίου και ακολούθησαν οι τεχνικοί έλεγχοι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε:

«Ένα μεγάλο έργο για τον πολιτισμό και την ιστορία της κοινότητας Τσαριτσάνης είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στους πολίτες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Δήμος μας χρειαζόταν εδώ και χρόνια έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, για να προβάλει και να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Τσαριτσάνης.

Ο χώρος αυτός είναι πλέον γεγονός, χάρη στην αποφασιστικότητα και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. Ειδικά ο χώρος του αμφιθεάτρου θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμος για εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, όπως και τα γραφεία διοίκησης για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων.

Ευχαριστώ την τεχνική μας υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου έργου με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για το δήμο μας».