Πλήθος κόσμου και μεγάλη επιτυχία είχε η λήξη της 17ης διήμερης Γιορτής Ακτινιδίου στον Πυργετό το Σάββατο το βράδυ 21 Οκτωβρίου στην πλατεία "Βάιος Μαλλιάρας".

Η 17η Γιορτή διοργανώθηκε από τον Δήμο Τεμπών, τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κοινότητα Αιγάνης, την Κοινότητα Πυργετού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Πρόποδες Ολύμπου Αιγάνης", τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού, τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού, τους παραγωγούς, τους φορείς, καθώς και τους εθελοντές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον π. Αλέξανδρο και τον π. Πορφύριο και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη και ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων, όπως των βουλευτών κ. Βασίλη Κόκκαλη Βουλευτή Σύριζα Ν. Λάρισας, κα. Ευαγγελία Λιακούλη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας, καθώς επίσης του Εκπρόσωπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Μπίλλη, της Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Τεμπών κας Μαρίας Κωστή και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Θανάση Ευθυμίου.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού. Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους επισκέπτες γλυκίσματα και διάφορα εδέσματα με βάση το ακτινίδιο.

Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου Τεμπών, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Βλάχος, Κώστας Ζαρδούκας, Νίκος Μητσογιάννης, Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ κ. Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαΐνας και η τοπική σύμβουλος Πυργετού κα Βάσω Γιάνναρου.

Επίσης, αρκετοί κάτοικοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, καθώς και επισκέπτες από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.

"Σας καλωσορίζουμε στην 17η γιορτή Ακτινιδίου εδώ στον Πυργετό. Τέτοιες γιορτές γίνονται πολλές σε όλη την χώρα. Λίγες όμως είναι αυτές που έχουν καταφέρει να ταυτίσουν απόλυτα, την περιοχή, με το προϊόν, όπως η σημερινή. Το ακτινίδιο, με τον Πυργετό και την Αιγάνη, είναι πλέον λέξεις ταυτόσημες και είναι μια γιορτή που έγινε θεσμός, χάρη στη δική σας αγάπη για αυτήν την καλλιέργεια, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον παραγωγών, εμπόρων, καταναλωτών και φορέων", τόνισε ο Δήμαρχος, για να συνεχίσει:

"Οφείλουμε ως δημοτική Αρχή να είμαστε δίπλα στον Συνεταιρισμό και στην ομάδα παραγωγών και θα συνεχίσουμε να συνεργαστούμε, με σκοπό να πετύχουμε το καλύτερο για τους παραγωγούς. Επίσης, οφείλουμε να συνδράμουμε με έργα υποδομών και να προχωρήσουμε σε εκμετάλλευση των επιφανειακών υδάτων και των βρόχινων νερών με την κατασκευή φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. Η ευκαιρία για την εκτέλεση τέτοιων έργων τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ευνοϊκή και οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε και να υλοποιήσουμε τέτοιου είδους έργα.

Για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει πρώτα να διασφαλίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όπως καταλαβαίνετε, η κατασκευή ενός φράγματος στην περιοχή του πρώην δήμου Κάτω Ολύμπου είναι έργο πνοής, ανάπτυξης και περιβα λλοντικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού συνεταιρισμού Πυργετού".

Ο δήμαρχος, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές όσο και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς όπως επεσήμανε, "κλείνοντας ευχαριστούμε από καρδιάς όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια προβολής του ακτινιδίου, ως τρόφιμο με πολλαπλές χρήσεις και υψηλή διατροφική αξία, ως συστατικό γλυκισμάτων, άλλα και ως αγροτικό προϊόν με μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ του δήμου μας, τις τοπικές κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης, το Σύλλογο Γυναικών περιοχής Πυργετού, για τα εδέσματα που μας προσφέρει με βάση το ακτινίδιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού με το χορευτικό τμήμα, τους εθελοντές, τις ομάδες παραγωγών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Πυργετού και Αιγάνης, τους χορηγούς, τους συλλογικούς φορείς της περιοχής και τους παραγωγούς, τους οποίους εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή συγκομιδή που άρχισε και θα κορυφωθεί σε λίγες μέρες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα και στηρίζετε αυτή την προσπάθεια»