Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με το Διονύση Λεϊμονή, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λαρισαίων, στο Χατζηγιάννειο που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού κι Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας - ΠΟΚΕΛ.

Η δράση του Εργαστηρίου ολοκληρώθηκε σε μία απογευματινή συνάντηση 3 ωρών, στο χώρο της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν 20 άτομα, εκπαιδευτικοί και φίλοι του ΠΟΚΕΛ, τους οποίους ενδιαφέρει η Δημιουργική Γραφή.

Ο Διονύσης Λεϊμονής με βάση το βιβλίο του, το Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής από τις Εκδόσεις «Γράφημα», ενεργοποίησε 3 ασκήσεις γραφής, ποιος είμαι, ο τόπος μου και η ημέρα γέννησής μου. Με αφορμή αυτές, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν ιδέες, πειραματίστηκαν και αξιοποίησαν τις δημιουργικές σκέψεις τους, τις οποίες κατέγραψαν στο χαρτί, σε πεζό κείμενο ή ποιητικό.

Ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ φανέρωσε στο εργαστήρι των ενηλίκων τη σκέψη που υπάρχει στο ΔΣ, την επόμενη χρονιά να σχεδιαστεί ένα παρόμοιο Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής.

Οι συμμετέχοντες έφυγαν ευχαριστημένοι και με τις μικρές εκπλήξεις, όπως με τους προσωπικούς τους φακέλους, τη μηλόπιτα που γεύτηκαν και τον ήχο του φλάουτου που απόλαυσαν από τη μικρή Ελένη.