Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος των πλημμηρόπληκτων και πληγέντων αγροτών της Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:     

«Το ΥΠΑΑΤ με σημερινή του ανακοίνωση, μας ενημερώνει ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα  πραγματοποιηθεί, στην Καρδίτσα, σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου για την πορεία υλοποίησης  των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και τον προγραμματισμό νέων μέτρων καθώς και ότι ορίζεται συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης στη Θεσσαλία.

Το εν λόγω κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται, μεταξύ των άλλων, και από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν, της έλευσης της συγκεκριμένης τριανδρίας στη Θεσσαλία, να θυμίσουμε ότι το Νοέμβριο μήνα, οι κ.κ. Σκυλακάκης, Αυγενάκης και Τριαντόπουλος, είχαν εξαγγείλει, από κοινού, ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ρεύμα των πληγέντων αγροτών στη Θεσσαλία, με διετή περίοδο χάριτος και με πενταετή ρύθμιση των οφειλών, με μηδενικό επιτόκιο.

Έκτοτε η σχετική εξαγγελία, παραμένει εξαγγελία και μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει θεσπιστεί με σχετική τροπολογία στη βουλή και κατ’ επέκταση όλοι οι πλημμυρόπληκτοι αγρότες, έχουν γίνει έρμαια των δικηγορικών και εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες οχλούν σε υπερθετικό βαθμό τους παραγωγούς, φθάνοντας στα όρια του ψυχολογικού εκβιασμού και αφάνταστης πίεσης.

Ελπίζουμε ότι στην επικείμενη σύσκεψη του πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου, η τριανδρία Σκυλακάκης, Αυγενάκης, Τριαντόπουλος, να συμμετάσχει με ενεργή τη σχετική εξαγγελθείσα ρύθμιση, ειδάλλως θα πρόκειται για έναν ακόμα εμπαιγμό της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους δοκιμαζόμενους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι πολλοί εξ αυτών ΔΕΝ πληρώθηκαν, ούτε καν, τις ευρωπαϊκές  επιδοτήσεις τους πριν τις γιορτές, ενώ όλοι οι αγρότες είναι απλήρωτοι από τα Οικοσχήματα».