Ο πολιτευτής και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας της "Ελληνικής Λύσης" κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής: 

"Επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την θέση των ιθυνόντων της ΕΟΑΣΝΛ, η προσπάθεια απάντησής τους, στην καταγγελία μου για την «φίμωση» και την λογοκρισία που έγινε από τον κο Ρίζο Μαρούδα και τους παρατρεχάμενούς του, στο να εκπροσωπηθεί η «Ελληνική Λύση» και ο Πρόεδρός της και Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, στην Αγροτική συγκέντρωση στην Αγιά Λάρισας, στις 3/1/23.

Μεταξύ των άλλων η εν λόγω «απάντηση» της ΕΟΑΣΝΛ στις 5/1/23, αναφέρει ότι: «…η σύσκεψη της Αγιάς που έγινε 29 Δεκεμβρίου 2022 αποφάσισε την διοργάνωση συλλαλητηρίου στο οποίο κάλεσε τον Περιφερειάρχη και τους 8 βουλευτές του Νομού Λάρισας να παρευρεθούν, να απευθύνουν χαιρετισμό στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Αγιάς. Δεν καλέστηκαν κόμματα, πολιτευτές ή άλλοι παράγοντες να απευθύνουν χαιρετισμό στην συγκέντρωση…»

Αγαπητέ κε Ρίζο Μαρούδα και φίλοι αγρότες, όταν προσκαλείς τους «Βουλευτές των κομμάτων», πως είναι δυνατόν να μην προσκαλείς τα κόμματα;;;

Οι Βουλευτές, άραγε πού ανήκουν και ποιους εκπροσωπούν; Τον εαυτό τους, ή μήπως εκπροσωπούν τον Σύλλογο Γονέων ενός Σχολείου, ή μήπως έναν Πολιτιστικό Σύλλογο; Σαφώς και ανήκουν στα κόμματα και αυτά εκπροσωπούν!

Ενώ συνεχίζει παρακάτω η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ:

«…Ο κ. Βελόπουλος έστειλε ως εκπροσώπους του πολιτευτές της Ελληνικής Λύσης, ανάμεσα στους οποίους τον κ. Παπαχατζή…».

Όντως ο κος Βελόπουλος έστειλε Πολιτευτές της «Ελληνικής Λύσης» για να παραστούν, δείχνοντας έτσι την βαρύτητα που δίνει στα αγροτικά θέματα, αλλά και οι πέντε (5) πολιτευτές δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε όλοι μαζί «εν χορώ» εκπροσωπώντας τον, παρά μόνο ένας από εμάς, ο υποφαινόμενος, ο οποίος και ορίστηκε από το κόμμα επίσημα να μιλήσει στη συγκεκριμένη συγκέντρωση εκ μέρους του!

Ο κος Βελόπουλος, εκτός από Βουλευτής Λάρισας, είναι και Αρχηγός κόμματος και ως εκ τούτου, με πανελλαδικές υποχρεώσεις και παρουσία. Οπότε εκ των πραγμάτων, όταν αδυνατεί να παρευρεθεί ο ίδιος, επιβάλλεται να ορίζει εκπρόσωπο.

Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο, ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, σας τον ξανα-αναφέρω εδώ: «Υπουργική Απόφασης 76632/2021 - ΦΕΚ 4961/Β/26-10-2021» με τίτλο «Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα», πολύ σωστά καθορίζει με σαφήνεια τόσο τις υποχρεώσεις των διοργανωτών, όσο και τον τρόπο «εκπροσώπησης» και την σειρά ομιλίας των Βουλευτών, των Αρχηγών κομμάτων, ή σε περίπτωση κωλύματος, των Εκπροσώπων τους, ασχέτως της αιτίας απουσίας αυτών (είτε πρόκειται για ασθένεια, είτε για απουσία στο εξωτερικό, είτε αδυναμία φυσικής παρουσίας λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων κλπ)!

Συνιστώ λοιπόν κε Μαρούδα σε σας και στους συναδέλφους σας των Αγροτικών Συλλόγων, να κάνετε τον κόπο να τον διαβάσετε προσεκτικά, αλλά και να τον εφαρμόσετε πιστά από εδώ και στο εξής.

Και γιατί πρέπει να τον εφαρμόσετε; Γιατί κε Μαρούδα, είσαστε Δημόσιο Σωματείο –Σύνδεσμος, αναγνωρισμένο και με άδεια από το Πρωτοδικείο, άρα είσαστε Δημόσιος και όχι ιδιωτικός φορέας. Επομένως αγαπητέ κε Μαρούδα, όταν οργανώνετε δημόσιες εκδηλώσεις και προσκαλείτε Βουλευτές (που όλοι τους ανεξαιρέτως, ανήκουν σε κόμματα), επιβάλλεται να ακολουθείτε πιστά και να εφαρμόζετε το Πρωτόκολλο και τον ανωτέρω νόμο, αλλιώς υποπίπτετε σε «θεσμικό ολίσθημα»!!!

Την καλημέρα μου σε όλους και την ευχή μου, να συνεχίσετε τις δυναμικές σας αγροτικές κινητοποιήσεις, με μαζικότητα και συμπαράσταση από όλα τα κόμματα, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Σε αυτούς τους αγώνες, η «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», συμπαρίσταται μαζί σας και όχι απέναντι στην ΕΟΑΣΝΛ, για τα δίκαια αιτήματα των πολύπαθων αγροτών μας.

Αλέξανδρος Παπαχατζής

Καθηγητής Γεωπονίας Παν/μίου Θεσσαλίας

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας με την

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»"