Παρουσία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά η Νομαρχιακή Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αρκετός κόσμος ενώ ακολούθησε πολιτική συζήτηση. 

Στην ομιλία του ο κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

"Ξεκινάμε μία πυκνή πολιτική χρονιά γεμάτη πρωτοβουλίες. Ανοιγόμαστε στην κοινωνία και βάζουμε στην κορυφή της ατζέντας -με οργανωμένη εξωστρέφεια, πλέον- τα ζητήματα της ακρίβειας, της στέγης και, ειδικά, για τη Θεσσαλία ένα τεράστιο πρόγραμμα στήριξης και ανασυγκρότησης.

Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι δεν υπάρχουν συνθήκες κανονικότητας. Οι μεγάλες καταστροφές άφησαν αρνητικό αποτύπωμα και καταστροφή πολύ μεγάλου μέρους παραγωγικών δυνάμεων αυτού του τόπου.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή με το Περιφερειακό μας Συνέδριο, με αυτήν την κεντρική πολιτική πρωτοβουλία, για να αναδείξουμε το μείζον ζήτημα εθνικών πλέον διαστάσεων. Δεν πρόκειται για μια δυσκολία σαν όλες τις άλλες, για μια αναταραχή σαν αυτές που έχουμε γνωρίσει. Πρόκειται για μια τεράστια κρίση, για μια πρόκληση για την Πολιτεία. Πρέπει να κλείσουν γρήγορα οι πληγές, να ανασυνταχθεί ο κάμπος και να προχωρήσει σε ένα καλύτερο αύριο.

Σύντομα θα ανατρέψουμε το σκηνικό. Το αφήγημα της παντοκρατορίας Μητσοτάκη έχει αρχίσει να καταρρέει. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών και, κυρίως, η δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για την ακρίβεια και τις πολιτικές που ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών, δείχνουν ότι η επικοινωνία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης".