Με τα τρακτέρ να παραμένουν στον κόμβο Πλατυκάμπου για 8η συνεχόμενη μέρα, οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας συνεχίζουν τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Η κατάσταση που βιώνουν στα χωριά τους είναι τέτοια που κάνει μονόδρομο τον αγώνα για να επιβιώσουν, να παραμείνουν στον τόπο τους, στις καλλιέργειές τους. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τον Σεπτέμβρη σε σπίτια, περιουσίες, καλλιέργειες.

Σχεδόν 100 μέρες μετά, 180.000 στρέμματα με καλλιέργειες παραμένουν κάτω από τα νερά, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνσή τους. Έτσι, πέρα από την πενιχρή αποζημίωση που θα πάρουν για φέτος, δεν είναι εξασφαλισμένο το εισόδημά τους για τα επόμενα χρόνια, καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά. Ακόμα κι αν φύγουν τα νερά (οι ειδικοί κάνουν λόγο για περίπου ενάμιση χρόνο), τα εδάφη θα έχουν προβλήματα, θα έχει επηρεαστεί η γονιμότητά τους.

Τους αγρότες που συμμετέχουν στον αγώνα χαιρετίζει η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβερνητική αδιαλλαξία και ζητώντας να οριστεί άμεσα συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν μεταξύ άλλων: Χρονοδιάγραμμα και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα. Πλήρη αποζημίωση και αναπλήρωση εισοδήματος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Καταβολή αποζημιώσεων στο 100% σε πραγματική αξία στην παραγωγή και όχι στην ασφαλιζόμενη τιμή στον ΕΛΓΑ, στο κεφάλαιο, στον εξοπλισμό και σε αποθηκευμένη παραγωγή, χωρίς να προσμετράται η παλαιότητα των μηχανημάτων.Καθημερινές οι συνελεύσεις στο μπλόκο

Στον χώρο του μπλόκου γίνονται καθημερινά συνελεύσεις από τους αγωνιζόμενους αγρότες, όπου συζητούνται η πορεία του αγώνα και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο το μπλόκο, προκειμένου να μεγαλώνει η πίεση απέναντι στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιούν συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου, όπου καλούν τους τοπικούς βουλευτές να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν πάνω στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Παράλληλα, τον χώρο του μπλόκου επισκέπτονται και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και τονίζοντας την αναγκαιότητα του κοινού και συντονισμένου αγώνα.

902.gr