Παρουσιάστηκε με επιτυχία ο «Ρέκτης», η νέα ποιητική συλλογή του Αργύρη Γιουρούκη, στη Λέρο, στον Αλευρόμυλο στο Μπρούτζι, που ξεχείλισε από κόσμο, στην Αγία Μαρίνα, από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας & Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», το Ξενοδοχείο «Crithoni’s paradise», τις εκδόσεις «Γράφημα» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.

Ήταν μια βραδιά πολιτισμού για τη Λέρο, με το ΠΟΚΕΛ, που περιείχε ποίηση, ζωντανή μουσική & ζωγραφική και την απόλαυσαν όσοι την παρακολούθησαν, αφού τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι σπάνιες και μάλιστα για τους κατοίκους που ζουν σε νησιά της Ελλάδας, που είναι στην παραμεθόριο. Πραγματοποιήθηκε ένα ιδιαίτερο δρώμενο με μουσική από τον μουσικοσυνθέτη, Χρυσόστομο Καραντωνίου και ταυτόχρονα ζωντανή ζωγραφική επί σκηνής, από τον εικαστικό, Μιχάλη Βακαλούλη (Vakas).

Ποιήματα απήγγειλαν η θεατρολόγος, Ελεονώρα Τσιαντούλα και οι μαθητές, Φοίβη Στεργίου και Παναγιώτης Σταματίου, την εκδήλωση παρουσίασε ο Νίκος Φωκάς, ενώ για τη Συλλογή «Ρέκτης» και τα ποιήματα μίλησε ο καθηγητής φιλόλογος, Σωτήρης Τιτής.

Στο τέλος της βραδιάς, ο συνθέτης και μουσικός, Χρυσόστομος Καραντωνίου τραγούδησε μερικά από τα τραγούδια του στο κοινό της Λέρου κι ένα μαζί με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας & Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», τον Αντώνη Νταλλαρή, ο οποίος συνέχισε με τη λύρα του, με παραδοσιακά τραγούδια της Λέρου.