Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Λάρισας, για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρονται τα εξής: 

"Το νέο σχολικό έτος ξεκινάει γεμάτο ελπίδες και όνειρα για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας. Το πρώτο κουδούνι θα σημάνει την επιστροφή στα θρανία, αλλά και την πρώτη φορά στο σχολείο για τους μικρότερους.

Συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες τους είμαστε όλοι εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί. Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών μας, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους και αντιμετωπίζοντας από κοινού τις δυσκολίες.

Το όμορφο ταξίδι της παραγωγικής γνώσης και μάθησης προϋποθέτει μια εξωστρεφή και συμμετοχική εκπαιδευτική διαδικασία, δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς. Χρειάζεται ένα δημόσιο σχολείο με όραμα. Ανοιχτό και διαδραστικό, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη και θα παρέχει τα κατάλληλα και απαραίτητα εφόδια για τη συγκρότηση του αυριανού ενεργού πολίτη.

Σε πείσμα όλων, εσείς, τα παιδιά μας, φροντίζετε και προσέχετε τον πολύτιμο εαυτό σας. Προστατευτείτε και με επιμέλεια προσπαθήστε να τηρείτε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Είναι η πρώτη αναγκαία συνθήκη για να χαρείτε τη σχολική χρονιά και όλα αυτά που έχει να σας προσφέρει το σχολείο σας. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας ξέρετε καλύτερα από όλους μας την αξία του ανοιχτού σχολείου.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μια δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά."