Αισιόδοξο μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της επόμενης Κυριακής έστειλε η συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ στη Λάρισα, όπου μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας και εκ νέου υποψήφιος.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε λαϊκό γλέντι. Να σημειωθεί ότι, πριν τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι σηκώθηκαν όρθιοι, αποδίδοντας τις απαραίτητες τιμές στο στρατιωτικό άγημα που βρέθηκε στο χώρο ομιλίας για την υποστολή της σημαίας. Στη συνέχεια φωνάχτηκε το σύνθημα, «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Ο Γ. Λαμπρούλης, ανέφερε ότι «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων» και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχτηκαν στη Βουλή μια σειρά εργατικών - λαϊκών προβλημάτων της περιοχής μας με πάνω από 100 ερωτήσεις και αναφορές.

Ενδεικτικά: Για τους απολυμένους εργαζόμενους στην ΕΑΣ Λάρισας, για τους απολυμένους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Λάρισα, τους απολυμένους της ΕΒΖ, ή για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενους στα τρόφιμα, για τα εργατικά ατυχήματα, για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την ασφάλιση των εργαζομένων διανομέων της Λάρισας. Βρεθήκαμε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις μορφές πάλης.

Παράλληλα, ασκήσαμε πίεση μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για υλοποίηση μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων από τους σεισμούς, τον Ιανό κ.α. Δεκάδες οι ερωτήσεις για τα οξυμένα προβλήματα της υγείας, για τα ζητήματα της σχολικής στέγης, για τα προβλήματα των φοιτητών."

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Θ. Παφίλης, αναφέρθηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για έγκλημα, μέρος του συνεχιζόμενου εγκλήματος που συντελείται τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, αφού από το 2014 μέχρι σήμερα είναι πάνω από 20.000 οι πνιγμένοι.

Είναι έγκλημα που έχει αιτίες και υπεύθυνους που έχουν όνομα: Είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο καπιταλισμός. Η μετανάστευση δεν είναι φυσικό φαινόμενο όπως λένε. Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, προκύπτουν από τους πολέμους που εξαπολύουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για να καταληστεύσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα πετρέλαια διαφόρων χωρών. Αυτές οι δυνάμεις κάνουν πολέμους σε Λιβύη, Ιράκ, Συρία κ.α. Στους πολέμους αυτούς συμμετέχει και η χώρα μας με απόφαση όλων των κυβερνήσεων.

Ολα τα ελληνικά αστικά κόμματα στην Ευρωβουλή ψήφισαν τη συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που την καταψήφισε, γιατί εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Είναι η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ, που οδηγεί στον διπλό εγκλωβισμό των μεταναστών και στην εργαλειοποίησή τους.

Είναι η πολιτική της ΕΕ που ανοιγοκλείνει την κάνουλα των ροών ανάλογα με τις ανάγκες των κρατών - μελών σε φτηνό εργατικό δυναμικό.

Είναι η άγρια και άδικη πολιτική καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων.»

Ο Θ. Παφίλης, τόνισε στη συνέχεια ότι «μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν την άλλη Κυριακή, ο εργάτης, ο άνεργος, ο αγρότης ο καθημερινός άνθρωπος του μόχθου αλλά και κάθε νέο παιδί και εδώ στη Λάρισα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με το βλέμμα στην επόμενη μέρα».

Εξήγησε συγκεκριμένα ότι, « το κυβερνητικό πρόγραμμα της "επόμενης μέρας", με βάση και την Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν και τις "συστάσεις" στην επόμενη κυβέρνηση, περιλαμβάνει καθήλωση μισθών, νέους "κόφτες" στην Υγεία και παραπέρα εμπορευματοποίησή της, περικοπές και ένταση της φοροληστείας ιδιαίτερα σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, πογκρόμ πλειστηριασμών και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας. Περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και ΝΑΤΟικές "διευθετήσεις" σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό λοιπόν που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας."