Το σεξ αποτελεί τον καλύτερο φάρμακο για την ψυχική και σωματική υγεία, ενώ συνεισφέρει και στην άμυνα του οργανισμού!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι έχετε πολλούς και καλούς λόγους για να κάνετε σεξ όλοι και πιο συχνά!

Η σεξουαλική επαφή, λοιπόν, παραμένει ένα πολύτιμο μυστικό υγείας! Οι λόγοι; Πολλοί! Πάρτε μια γεύση παρακάτω!

Τα οφέλη του σεξ στην υγεία

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού – βελτιώνει το ανοσοποιητικό
Συγκεκριμένα φαίνεται ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν κατά 30% υψηλότερα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης Α, ενός αντισώματος που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενώ, δεν είναι λίγες οι έρευνες που καταδεικνύουν ότι η τακτική ερωτική ζωή αυξάνει 20% τα κύτταρα που καταπολεμούν τις μολύνσεις μέσα στο σώμα.

Διώχνει τη θλίψη – Φτιάχνει τη διάθεση
Ναι το σεξ θεωρείται ιδανικό αντικαταθλιπτικό! Όχι μόνο μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης και νευρώσεων αλλά ενθαρρύνει και την κοινωνικότητα!

Παράλληλα πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, το σεξ ενισχύει και την αυτοπεποίθηση.

Εξασφαλίζει δυνατή, γερή καρδιά
Η σεξουαλική δραστηριότητα απομακρύνει το άγχος, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ φαίνεται να επηρεάζει τον οργανισμό το ίδιο αποτελεσματικά με μια προπόνηση.

Όμως μην ξεχνιέστε… όπως ισχύει και στη γυμναστική, έτσι και στο σεξ, χρειάζεται επανάληψη για να υπάρχουν οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.

Είναι αντίδοτο στον πονοκέφαλο
Η ατάκα «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» καταρρίπτεται μιας και η αύξηση των επιπέδων της ορμόνης ωκυτοκίνης στη διάρκεια του σεξ, προκαλεί την έκκριση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του οργανισμού.

Το ίδιο ισχύει και με τις ημικρανίες. Ένας οργασμός μπορεί να απαλλάξει εντελώς ή τουλάχιστον να μετριάσει σημαντικά την ενόχληση.

Βελτιώνει το κυκλοφορικό
Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και στα λοιπά όργανα. Η αύξηση των παλμών της καρδιάς και οι βαθιές αναπνοές βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Έτσι κάθε κύτταρο τροφοδοτείται με καθαρό, οξυγονωμένο αίμα ενώ οι περιττές ουσίες απομακρύνονται.

in.gr