Τα Πίνδεια Βλαχοχώρια του Νομού Γρεβενών, Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Φιλιππαίους καθώς και το Δοτσικό επισκέφτηκε ο βουλευτής Ν.Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Καπετάνος.

Στα χωριά αυτά διαβιούν χιλιάδες Λαρισαίοι που τον χειμώνα διαμένουν μόνιμα στη Λάρισα.

Στην Αβδέλλα μάλιστα συναντήθηκε και με τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με καταγωγή από την Αβδέλλα, τον βουλευτή Ν.Γρεβενών της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Γιάτσιο, τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Νίκο Κατσαρό, τον πρώην βουλευτή  Ν.Γρεβενών της Ν.Δ. κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Γρεβενών κ. Ζήση Κιάκα, καθώς επίσης και με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

   

Σταθμό στην περιοδεία του αποτέλεσε το προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγιάς στη Σαμαρίνα, ένα μοναδικό μνημείο του 19ου αι. με εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες και ξυλόγλυπτα, το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού, καθιστώντας την περιοχή, πέρα από πολιτιστικό και θρησκευτικό προορισμό.

Μετά το τέλος των συναντήσεων και των επισκέψεων ο κ. Καπετάνος δήλωσε: «το επενδυτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία, εκσυγχρονίζει τις τουριστικές υποδομές και δίνει νέα προοπτική στην ανάπτυξη πολλών χωριών που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους.

Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται από την ζωντάνια και την έντονη δραστηριότητα των κατοίκων τους, πολλοί από αυτούς Λαρισαίοι που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί.

Η παρουσία τους στην σύγχρονη ζωή και πραγματικότητα, διατηρεί και συντηρεί τις παραδόσεις και αποτελεί έμπνευση αντίληψη ζωής στον τόπο διαβίωσης τους».