Δοκιμάζονται τα παράλια στην επαρχία Αγιάς από την κακοκαιρία Daniel που είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν ρέματα και χείμαρροι, να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο, σε Αγιόκαμπο, Βελίκα, Σωτηρίτσα, Κουτσουπιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις από την περιοχή για αντλήσεις υδάτων. Σε συνεργασία με μηχανήματα του Δήμου Αγιάς έγιναν και απεγκλωβισμοί κατοίκων και παραθεριστών στα παράλια.

Ο δρόμος Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά έχει αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκαθίστανται σταδιακά, ενώ ζημιές καταγράφονται στα μήλα που τέτοια εποχή συγκομίζονται.

Για τις ζημιές που έχουν προκληθεί ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: 

"Η περιοχή μας για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η καταιγίδα Daniel που πλήττει προς το παρόν ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις παραλιακές περιοχές. Έχουν πλημμυρίσει επιχειρήσεις και σπίτια ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες. Ο όγκος της βροχής είναι για μια ακόμα φορά τεράστιος.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Αγιάς, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είναι σε επιφυλακή και παρεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Δήμος Αγιάς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την άμεση ανταπόκρισή του και την συνδρομή του στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επειδή ωστόσο οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν εξέλιξη των φαινομένων με την ίδια ένταση για το επόμενο 24ωρο, απευθύνω έκκληση σε όλους του πολίτες του Δήμου Αγιάς, στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην εκτεθούν στον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνουν οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6947615841, 6947610090, 6944799785."

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των φαινομένων με την ίδια ένταση ακόμα και μέχρι την Πέμπτη.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από ertnews.gr)