Ξεκίνησαν από χτες και συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες επιχωμάτωσης στο μεγάλο ρέμα των Γόννων, με σκοπό την αποκατάσταση της ζημιάς και την ασφάλιση του δρόμου και των παρακείμενων σπιτιών.

Έτοιμος για υπερχείλιση είναι και ο Πηνειός στο ύψος της γέφυρας Παραποτάμου, όπου πλέον το νερό έφτασε στα τσιμέντα του οδοστρώματος έχει φρακάρει και γυρίζοντας προς τα πίσω θα υπερχειλίσει τα γύρω χωράφια και το δρόμο από τη γέφυρα προς τους Γόννους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η πρόσβαση μέσα από το χωριό των Τεμπών έχει κλείσει.

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω μια ιστορία. Στις 28 Γενάρη του 2003 όταν η γέφυρα ήταν υπό κατασκευή – είχαν κατασκευαστεί οι κολώνες – είχε γίνει μια ανάλογη πλημμύρα η οποία όπως φαίνεται στη φωτογραφία και πιο καθαρά στο βίντεο που ακολουθεί, σκέπασε τις κολώνες και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει ανύψωση η οποία έγινε μεν αλλά μόνο 70,00 πόντους…

Τότε επισημάνανε κάποιοι την αβλεψία των κατασκευαστών λέγοντας ότι είναι κοντές οι κολώνες, αλλά οι τοπικοί «άρχοντες» απαντούσαν «είναι κοντά τα μάτια σας», δεν ξέρω είκοσι χρόνια μετά αν έχουν την ίδια γνώμη και κάτι να πουν.

Και όπως ήταν αναμενόμενο τα νερά του Πηνειού κατέκλυσαν την πεδιάδα  Γόννων-Ιτέας-Ευαγγελισμού-Μακρυχωρίου, ενώ η στάθμη ώρα με την ώρα ανεβαίνει.

perataria.gr