Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου DEVICE – Developing European Volunteers International Civic Engagement διοργάνωσε την 5η Διεθνή Συνάντηση στην Αγιά από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου 2023.

Tην Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30 στην πρώην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» πραγματοποιήθηκε το Workshop με θέμα «The social tissue of Europe: citizens contributions and recommendations» . Τους εκπροσώπους των εταίρων του έργου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε αναμνηστικά συμμετοχής στους συμμετέχοντες. Ακολούθησε επίσκεψη των αντιπροσωπειών στον χώρο του Δημαρχείου.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 22:00 στο Θέατρο Θάλασσας στην Πλατανιά Βελίκας πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Δερύνειας Κύπρου «Η μουσική συναντά το Θέατρο». Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος και πλήθος κόσμου.

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, επισκέψεις και δράσεις με θέμα τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος επισκέφθηκαν το Μεταξοχώρι και την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου.

Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Naxxar (Μάλτα) κα AnneMarie Muscat Fenech Adami, ο Δήμαρχος Δερύνειας (Κύπρος) κος Άντρος Καραγιάννης και ο Δήμαρχος Strumyani (Βουλγαρία) κος Emil Iliev.

To έργο DEVICE – Developing European Volunteers International Civic Engagement, έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες»/ “Europe for citizens” και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EACEA (Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.