Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, η 2η εθελοντική αιμοδοσία για τη φετινή σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η Τράπεζα Αίματος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου λειτουργεί από το 2009.

Η διευθύντρια, Νούλα Ελένη και οι υπεύθυνοι αιμοδοσίας του σχολείου, Ζυγούρης Κώστας και Σακατζής Δημήτρης, ευχαριστούν θερμά την ομάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ., Βασιλούδη Μαίρη (γιατρό), Τζωρτζάτο Αναστάσιο (γιατρό), Τασιούλη Βασιλική (νοσηλεύτρια), Αθανασιάδου Γεωργία (νοσηλεύτρια), Μπουζόνα Μαρία (επισκέπτρια υγείας) και τον Καπνιά Μάριο (διασώστη του ΕΚΑΒ), καθώς και τις Μπάντρα Βικτωρία και Μπρεντάνου Πετρούλα (εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού).

Ευχαριστούν επίσης και συγχαίρουν τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους αποφοίτους του σχολείου και τους πολίτες του Τυρνάβου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου και με τη συμμετοχή τους πρόσθεσαν 40 φιάλες αίματος στον κοινό αγώνα που κάνουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, για να μειώσουν τις υπαρκτές, δυστυχώς, ελλείψεις.

Η θέληση για συμμετοχή και η καθολική ευαισθητοποίηση των μαθητών στον ευαίσθητο τομέα της προσφοράς αίματος είναι πλέον μέρος της κουλτούρας προσφοράς και αλληλεγγύης του σχολείου μας. Είναι κοινό βίωμα της σχολικής κοινότητας, το οποίο μεταξύ άλλων αναπτύσσει το αίσθημα του «ανήκειν» στους μαθητές.

Βαθιά πεποίθηση είναι ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει πολλαπλά βιώματα συμμετοχής, σε θέματα που προάγουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την οδηγούν από την ατομικότητα στη συλλογικότητα, βιώματα που λειτουργούν ως κίνητρο υιοθέτησης νέων στάσεων και συμπεριφορών.

Οι μαθητές μας είναι οι αυριανοί μας συμπολίτες και ως τέτοιους πρέπει να τους βλέπουμε. Έτσι, το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνία, δείχνει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον και γίνεται πραγματικά ωραίο.