Οι δράσεις του Αυγούστου, που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, έφτασαν στο τέλος τους την Πέμπτη στις 24 Αυγούστου 2023. 

Το απόγευμα στις 19:00, στο Ανήλιο της Ραψάνης, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο κομποστοποίησης με τίτλο: «Πώς φτιάχνουμε χώμα; Δημιουργούμε μια μηχανή γόνιμου χώματος». Μία εκπαιδευτική οικολογική δράση, όπου μικροί και μεγάλοι γνωρίσαμε αναλυτικά τα βήματα δημιουργίας φυσικού λιπάσματος από υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου, μέσω της κομποστοποίησης, μαθαίνοντας να επιλέγουμε τα κατάλληλα υλικά χρήσης. Ευχαριστούμε για την καθοδήγηση και τον συντονισμό τον Θανάση Μακρή και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο εξαιρετικός κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, μέσα σε μια άκρως ατμοσφαιρική βραδιά,  μας χάρισε μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, είχαμε την ευκαιρία και τη μεγάλη χαρά να απολαύσουμε τη μουσική παράσταση Electric Solo, ολοκληρώνοντας έτσι με έναν μαγικό τρόπο τις Αυγουστιάτικες δράσεις μας. Ένας κορυφαίος μουσικός και καλλιτέχνης, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, με τη μεγάλη εμπειρία και δεξιοτεχνία του, μας συνεπήρε και μας δημιούργησε έντονα συναισθήματα με τις μουσικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχει στις καλοκαιρινές δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας– «Ξενώνας Ραψάνης», προσφέροντάς μας μία αξέχαστη μουσική βραδιά. 

Μπάμπης Παπαδόπουλος - Electric Solo 

Στις συναυλίες του με τίτλο Electric Solo παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη την μουσική διαδρομή του, με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού. 

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος με εργαλεία του την κιθάρα του, fx και loops περνάει από το λυρισμό στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων δημιουργώντας έντονες εικόνες με  διαθέσεις και συναισθήματα· σε πλήρη ανάπτυξη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ήχο του τόσο ιδιαίτερο, αναγνωρίσιμο και εν τέλει αγαπητό. 

Προσωπική δισκογραφία Μπάμπη Παπαδόπουλου: 

  • Σκηνές Από Ένα Ταξίδι, Puzzlemusik, CD, 2008
  • Απ΄ Τη Σπηλιά Του Δράκου, Puzzlemusik, CD, 2010 – InnerEar, LP, 2012 – Puzzlemusik, Remaster CD, 2021
  • Το Μικρό Ψάρι (σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη),  FeelgoodRecords, EP, 2014
  • Μέσα Στον Πόνο Είναι Η Χαρά-Μες Στη Χαρά Είναι Ο Πόνος,

Puzzlemusik, CD, 2015 – Puzzlemusik / B-other Side, LP, 2016

  • Βορεάδες (μουσική από την ομώνυμη παράσταση της ομάδας χορού CreoDanceCompany), Puzzlemusik, CD, 2018 
  • Παραλογές Tου Άχρηστου, Puzzlemusik, CD, 2019
  • «Electric Solo»,Defkaz, CD, 2022 

   

Links:

▶ Site: http://babispapadopoulos.gr/

▶ Facebook: www.facebook.com/PapadopoulosBabis

YouTube

Soundcloud