Προτεραιότητα για την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελεί η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όσων λαμβάνουν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679-Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων/GeneralDataProtectionRegulation (ΓΚΠΔ/GDPR)

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν δράσεις επιμόρφωσης του προσωπικού του Νοσοκομείου, στο σχετικό ζήτημα, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, εξοικείωση για την ασφαλή διενέργεια πράξεων επεξεργασίας.

Οι Δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στο ΓΝΛάρισας διεξήχθησαν από τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και τις συνεργασίας του με το Νοσοκομείο, και τα νέα δεδομένα που εισάγει στην επεξεργασία και προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

-Βασικοί ορισμοί για την αποσαφήνιση των εννοιών του υπευθύνου επεξεργασίας, των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, του υπευθύνου προστασίας δεδομένων κλπ.

-Γενικές υποχρεώσεις του Νοσοκομείου, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, κατά την επεξεργασία και προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

-Η αναγκαιότητα λήψης κατάλληλων μέτρων ασφαλείας για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

-Τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, όπως ορίζονται από τον ΓΚΠΔ.

-Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων.

-Ο τρόπος απόκρισης κατά την εμφάνιση περιστατικού ασφαλείας.

Συνεπώς, η διενέργεια των δράσεων συμβάλλει στην ενίσχυση της απόδειξης συμμόρφωσης.

Η ενημέρωση,παρουσία του διοικητή κου Βλαχάκη ,πραγματοποιήθηκε σε δυο ομάδες εκπαιδευομένων, των προϊσταμένων των Διοικητικών Υπηρεσιών και της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και των προϊσταμένων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας