Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι σαν να μπαίνεις σε μια νέα περιπέτεια, οπλισμένος με ένα σακίδιο γεμάτο δυνατότητες. Η πρώτη επαφή με την τάξη, περιέχει πάντα έναν συνδυασμό προσμονής και περιέργειας. Αλλά μη φοβάστε, γιατί το να τα βγάλετε πέρα τις πρώτες μέρες, είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές. Παρακάτω, θα δείτε μερικές ιδέες που αφορούν την προετοιμασία, τη συμπεριφορά, μερικές στρατηγικές για να είστε ενεργοί στην τάξη, αλλά και μικρά tips για να κάνετε εύκολα φίλους!

Προετοιμαστείτε από την προηγούμενη μέρα 

Το να προετοιμάσετε τα πράγματά σας την ημέρα πριν από το σχολείο, μπορεί να είναι το απόλυτο συστατικό για να ξεκινήσει καλά η σχολική σας χρονιά. Οργανώνοντας τα ρούχα, τα εσώρουχα, την τσάντα, τα σχολικά είδη, το φαγητοδοχείο σας από το προηγούμενο βράδυ, θα σας δώσει ένα προβάδισμα. Σε ποιον δεν αρέσει ένα ήρεμο πρωινό χωρίς το άγχος του να βρεις ταιριαστές κάλτσες ή το βιβλίο μαθηματικών; Κάντε, λοιπόν, έναν μικρό χορό προετοιμασίας το προηγούμενο βράδυ, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας στην κατάλληλη ώρα και θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας το επόμενο πρωί!

Φάτε ένα καλό πρωινό


Σκεφτείτε το πρωινό σας σαν την απόλυτη δύναμη για τον εγκέφαλο και το σώμα σας. Όταν τρως κάτι υγιεινό, όπως ένα σάντουιτς με λαχανικά, ένα γιαούρτι με φρούτα ή ένα λαχταριστό smoothie, ουσιαστικά δίνεις στον εγκέφαλό σου το καύσιμο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει αυτά τα δύσκολα μαθηματικά προβλήματα ή να θυμηθεί την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν. Επιπλέον, είναι σαν ένα μυστικό όπλο ενάντια στις αγχώδεις κινήσεις που θα κάνετε στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της πείνας, όπως το τρέμουλο των ποδιών, το να κοιτάζετε συνέχεια το ρολόι περιμένοντας το μεσημεριανό, καθώς και η σύγχυση που προκαλείται μετά από πολλές ώρες χωρίς φαγητό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να παραλείψετε το πρωινό σας, υπέρ μερικών επιπλέον λεπτών στο κρεβάτι, θυμηθείτε: ένα καλό πρωινό είναι το εισιτήριό σας για να έχετε μια επιτυχημένη μέρα στο σχολείο. Μην ξεχάσετε να πίνετε και νερό!

Ενεργοποιήστε την καλή σας διάθεση


Η πρώτη μέρα του σχολείου, είναι σαν ένας φρέσκος καμβάς που περιμένει τα έργα σας. Το να έχει κάποιος θετική στάση και προδιάθεση, είναι σαν να παίρνει τα πιο φωτεινά χρώματα και να ξεκινά τον καμβά του με αυτά. Σίγουρα, θα υπάρξει νευρικότητα και άγχος, αλλά, αυτό το άγχος είναι απλώς ένα σημάδι ότι πρόκειται να γίνετε μέρος μιας νέας περιπέτειας, στην οποία θα δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα θυμάστε μια ζωή. Συμφιλιωθείτε με τα άγνωστα πρόσωπα, το νέο πρόγραμμα, το δάσκαλο ή καθηγητή σας, ακόμα και με αυτή τη μυστηριώδη πόρτα που φέρει την ετικέτα «Γραφείο του Διευθυντή». Οι προκλήσεις είναι απλώς ευκαιρίες για να λύνετε καθημερινά προβλήματα και να βγείτε πιο δυνατοί από τη διαδικασία του σχολείου. Έτσι, όταν ξεκινάτε την πρώτη μέρα με ένα χαμόγελο και τη νοοτροπία του "θα τα καταφέρω όλα", δεν κατακτάτε απλώς το σχολείο, το μετατρέπετε στη δική σας περιπέτεια.

Ακούστε, μάθετε, κάντε ερωτήσεις


Ο εγκέφαλός σας είναι σαν ένα σφουγγάρι, που απορροφά όλα τα ωραία πράγματα που λένε οι εκπαιδευτικοί και οι συμμαθητές σας. Το θέμα δεν είναι να κάθεστε απλά στο θρανίο σας, είναι να συντονίζεστε πραγματικά με αυτά που έχει να προσφέρει η τάξη σας. Ακούστε τις ομιλίες των δασκάλων σας, πιάστε την ατμόσφαιρα της τάξης και κρατήστε σημειώσεις για το τι θα υπάρχει στον κόσμο σας φέτος. Και μην ντρέπεστε να σηκώσετε το χέρι σας για να κάνετε ερωτήσεις. Το να κάνετε ερωτήσεις δεν είναι απλώς ένα σημάδι περιέργειας, είναι η αρχή μιας εξερεύνησης χωρίς τέλος. Έτσι, όταν βγαίνετε από την τάξη με το κεφάλι σας να βουίζει και με ένα σωρό νέα γεγονότα στο μυαλό και τις αναμνήσεις σας, ουσιαστικά ξεκινάτε τη σχολική χρονιά επιτυχημένα!

Φίλοι, ο πιο σημαντικός σας σύμμαχος


Βλέπετε αυτά τα πρόσωπα γύρω σας; Είναι οι πιθανοί σας φίλοι, οι άνθρωποι που θα τρώτε μαζί κολατσιό, αυτοί που θα κλάψετε και θα γελάσετε μαζί στο μέλλον. Μην διστάζετε, λοιπόν, χαμογελάστε, πετάξτε ένα «Γεια, εγώ είμαι ο/η (το όνομά σας)» ή κάντε απλά ένα αστειάκι και δείτε τη θετική ενέργεια να κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Θυμηθείτε, όλοι νιώθουν έναν συνδυασμό ενθουσιασμού, άγχους και περιέργειας, όπως εσείς. Έτσι, όταν κάνετε μια άβολη κίνηση όπως αυτή και ξεκινάτε μια συζήτηση, δεν κάνετε απλώς νέους φίλους, προσθέτετε μερικές σοβαρές συνδέσεις στην ιστορία του σχολείου και της ζωής σας!