Στις πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια 2022», που πραγματοποιήθηκαν στο Καστρί του Δήμου Αγιάς, με αφορμή την γιορτή του προστάτη και πολιούχου του χωριού, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη, παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός συμμετείχε με κατάνυξη και ευλάβεια στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που τελέσθηκαν στον εορτάζοντα ιερό ναό, ευχόμενη «το ευλογημένο μύρο του Αγίου να ευωδιάζει πάντα τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας και τα θαύματα του να μας καθοδηγούν στην καθημερινότητα», αλλά και στην πολιτιστική εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου «κουρμπάνι», το οποίο χάρη στις προσφορές της Τοπικής Κοινότητας, επιχειρηματιών και κατοίκων, αγοράζεται κρέας μοσχάρι, το οποίο βράζεται σε καζάνια, και διανέμεται στον κόσμο.

Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τους διοργανωτές (Τοπική Κοινότητα και ιδιαίτερα τον δραστήριο πρόεδρο Νίκο Κολοβό, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας, Σύλλογο Γυναικών) για την διατήρηση και αναβίωση των εθίμων και την πίστη στις παραδόσεις του τόπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: Τα έθιμα, οι παραδόσεις τα τραγούδια, οι χοροί αποτελούν τον συνδετικό μας δεσμό με το παρελθόν και μας θυμίζουν τις ιδέες, τις αντιλήψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα των προγόνων μας, μα πάνω απ όλα την αγάπη για τον τόπο μας.

Είναι χρέος όλων, να είμαστε δίπλα στην παράδοση του τόπου μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, ώστε να μεταδώσουμε στις νεότερες ηλικίες τις αρχές, τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα, που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Εκδηλώσεις σαν τα «Δημήτρια» είναι η καλύτερη απόδειξη της αγάπης και της πίστης που έχουμε σαν λαός στις παραδόσεις που κληρονομήσαμε.

Ανέκαθεν στήριζα κάθε δράση και εκδήλωση που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς. Κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον, απ όποια θέση ευθύνης κι αν βρίσκομαι, γιατί λαός χωρίς παρελθόν, δεν έχει μέλλον. Τέλος θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς για «την όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση που μας χάρισαν τα μέλη του, όλο χάρη και περηφάνια»