Ο Ουσμάν Κρουμπάλι πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο φετινό ενεργητικό του μέσα από τον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής σειράς της Λάρισας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Τη συνδύασε με ένα ακόμη double-double αφού μέτρησε 12 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Έτσι…

*Έφτασε τα 13 στο φετινό Πρωτάθλημα ενώ δεν υπάρχει άλλος με περισσότερα από οχτώ (Βεζένκοφ). Έχει δηλαδή 13 double-double σε 29 αγώνες, ενώ στις δύο προηγούμενες σεζόν του στη Stoiximan Basket League είχε εννιά σε 58 ματς.

*Τα 13 double-double σε μία σεζόν –και ενώ έχει μπροστά του τουλάχιστον τέσσερα ακόμη παιχνίδια- αποτελούν ρεκόρ 16 χρόνων για τη Stoiximan Basket League αφού με το σημερινό ξεπέρασε την επίδοση των 12 που είχε ο Ντίον Τόμπσον με τον Ίκαρο Καλλιθέας στη σεζόν 2010-11.

Ο Κρουμπάλι «έπιασε» την επίδοση που είχε ο Τζερεμάια Μάσεϊ με μία άλλη ομάδα της Λάρισας, τον Γυμναστικό, της περιόδου 2005-06 με τη διαφορά ότι ο συμπατριώτης του είχε 13 double-double σε 24 αγώνες. Για να βρούμε παίκτη με περισσότερες τέτοιες επιδόσεις σε μία σεζόν θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2004-05 όταν ο Τράβις Ουάτσον μέτρησε 17 σε 35 αγώνες Πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

*Ο Κρουμπάλι έχει κάνει το 5/6 με double-double στα πλέι οφ αφού δεν έφτασε σε τέτοια επίδοση μόνο στο τρίτο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Έχει σημειώσει τα μισά double-double της φετινής post season, πέντε δηλαδή από τα 10.

*Με το σημερινό double-double του Κρουμπάλι, η Λάρισα «έπιασε» στα 15 και την πρώτη θέση της φετινής λίστας τον Άρη.

*Πέραν των πόντων και των ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του, ο Ουσμάν Κρουμπάλι είχε και τρεις ασίστ που τον κατέστησαν τον έκτο παίκτη της Λάρισας που έφτασε τις 50 στην κατηγορία.

*Μοναδικό ψεγάδι στη σημερινή εμφάνιση του ήταν οι βολές αφού είχε 4/12. Σημείωσε έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση χαμένων βολών (8) πίσω από εκείνη των εννιά που είχε ο Τζέιμς Κέλι στο εντός έδρας ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ Mateco (4/13).

esake.gr