Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου-αφιέρωμα στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Το αφιέρωμα στον μεγάλο Ρώσο συνθέτη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 150 ετών από τη γέννηση και 80 ετών από το θάνατό του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμβληματικές συνθέσεις για σόλο πιάνο υψηλών δεξιοτεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων, που καλύπτουν ολόκληρο το χρονικό φάσμα της συνθετικής του δημιουργίας, από την πρώιμη δραματική Ελεγεία και τις 6 αντιθετικού χαρακτήρα Μουσικές Στιγμές έως τις όψιμες Παραλλαγές σε ένα θέμα του Corelli και τη θρυλική 2η Σονάτα.

Αυτό το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε Φεστιβάλ και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Απόστολος Παληός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, απόφοιτος του ΔΩΛ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Παράλληλα με τη μουσική βραδιά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πιάνου την Κυριακή στις 15:30 για ενδιαφερόμενους σπουδαστές του πιάνου στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή».

Για τη συμμετοχή, πληροφορίες:

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Βάνα Φαρμακιώτη: 2410 531960

Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Για την παρακολούθηση ως ακροατές, δεν είναι αναγκαία η κράτηση.