«Ο Κασσελάκης είπε ότι επειδή δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια. Τι θέλεις να πεις, ρε συ, με τα κανάλια που σε προβάλλουνε; Οτι εμείς οι υπόλοιποι Ελληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π...δες;». Και κάπως έτσι, πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Βόλος συνειδητοποίησε τι έκανε. Αντί για επινίκια ομιλία, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, εκφώνησε ένα χυδαίο hate speech, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά, ήχησε σε dolby surround σε όλη τη χώρα, κάνοντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να κοιτάει αποσβολωμένος την οθόνη.

Ευτυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε τάχιστα ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Εύλογη είναι και η απαίτηση να καταδικάσει το γεγονός η Νέα Δημοκρατία. Με χρίσμα ή χωρίς. Φυσικά ο Αχιλλέας Μπέος δεν απευθυνόταν στον ελληνικό λαό, ούτε στους αντιπάλους του, ούτε καν στους κλακαδόρους που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό του κέντρο, Ιάσονος με Κουμουνδούρου, αλλά στους Βολιώτες, αυτούς που παρά το σκηνικό βιβλικής καταστροφής που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, όταν έμειναν για μέρες χωρίς πόσιμο νερό, σε πρωτοφανείς για σύγχρονη πόλη συνθήκες, τον ανέδειξαν ξανά δήμαρχο.

Μάταια προσπαθεί από χθες η υπόλοιπη χώρα να κατανοήσει πώς κάποιος αναγεννιέται από τις στάχτες – ή τις λάσπες του. Μόνο οι κάτοικοι του Βόλου γνωρίζουν το μυστικό, τι κάνει δηλαδή κάποιον μπροστά στην κάλπη να παραβλέπει τις προσβολές, τον εκφοβισμό, τις ύβρεις, ενίοτε και τις σφαλιάρες, και να ρίχνει τυφλή ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ο πλημμυροπαθής που αφότου έφαγε το χαστούκι, ζήτησε και συγγνώμη. Με την ενσωμάτωση κοντά στο 77%, πάντως, ο Αχιλλέας Μπέος προηγείτο χθες με 55,34%, έχοντας εξασφαλίσει τη δημαρχία από την πρώτη Κυριακή.

Είναι η πιο κραυγαλέα αλλά όχι η μοναδική περίπτωση τοπικού άρχοντα που στηρίχθηκε από τους πολίτες παρά τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

Λίνα Γιάνναρου, Καθημερινή