Σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 21.30 στο Upper (Γαριβάλδη 3), το 7ο Ταράτσα Film Festival Λάρισας ρίχνει την αυλαία του με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Papicha» από την ψηφιακή ταινιοθήκη IFcinéma του Γαλλικού Ινστιτούτου. Να σημειωθεί ότι το Upper δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και μέσω ανελκυστήρα.

Οι διοργανωτές του Ταράτσα Film Festival Λάρισας κάνοντας τον απολογισμό τους θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που προσήλθε , τους εθελοντές, τα καταστήματα εστίασης που φιλοξένησαν το Φεστιβάλ, το κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων «Παππάς Πασχάλης και Υιός για τις μπλούζες των εθελοντών, τον ΣΙΚΑΕΛ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Οι υψηλές θερμοκρασίες φάνηκε να μην επηρέασαν τον κόσμο ο οποίος στήριξε το Φεστιβάλ με το παραπάνω, με όλες τις προβολές να ήταν sold out! Παρόλα αυτά το μήνυμα των διοργανωτών για ακόμα μια χρονιά είναι να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι (μέσα σε αυτούς και ταράτσες) προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικές δυσκολίες έτσι ώστε να απολαμβάνουν όλοι πολιτιστικές δράσεις χωρίς περιορισμούς!

Καλό καλοκαίρι!

ΥΓ. Το Ταράτσα Film Festival Λάρισας ταξιδεύει στη Θεσσαλία τον Αύγουστο !

Μείνετε συντονισμένοι για τις προβολές που θα ακολουθήσουν ..

ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η Papicha ή αλλιώς Nedjma είναι μια 18 χρονη φοιτήτρια γαλλικής φιλολογίας που ζει στην Αλγερία της δεκαετίας του 1990 στις αρχές της «μαύρης δεκαετίας» .

Ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας και να πουλάει τις δημιουργίες της στα νυχτερινά κέντρα του Αλγερίου. Οι αφίσες που καθιστούν υποχρεωτική τη θρησκευτική μαντίλα κάνουν γρήγορα την εμφάνισή τους στους τοίχους της φοιτητικής εστίας.

Σε ένα δυναμικό κάλεσμα για υπεράσπιση της ελευθερίας και της απελευθέρωσης των γυναικών, η Nedjma αποφασίζει να διοργανώσει μια επίδειξη μόδας εντός της φοιτητικής εστίας, σχεδιάζοντας τις δημιουργίες της εμπνεόμενη από το παραδοσιακό ύφασμα haΪk που χρησιμοποιείται για τις παραδοσιακές ενδυμασίες των γυναικών της Αλγερίας.

(«Papicha» της Mounia Meddour (105’- 2019 – Γαλλία) με τους Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda . Γαλλική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους .

Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 17.00-19.00 στο τηλέφωνο (6946770148 – Cosmote).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ταράτσα film festival : Facebook & Instagram «Taratsa film festival Larisas» και στο e-mail taratsafestival@gmail.com