Ο Δήμος Κιλελέρ εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της υφιστάμενης κατάστασης κινητικότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Με το συγκεκριμένο τρόπο θα εξασφαλιστεί η κατάλληλη αποτύπωση κρίσιμων παραμέτρων του συστήματος μετακινήσεων που θα περιγράφουν ποιοτικά και ποσοτικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των μετακινούμενων πολιτών.

Τα αποτελέσματα αυτά θα αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της μελλοντικής στρατηγικής του Δήμου στον τομέα του σχεδιασμού των μεταφορών η οποία θα περιγραφεί μέσω του τελικού ΣΒΑΚ.

Το τελικό ΣΒΑΚ θα περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και τον κοινόχρηστο χώρο συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα βήματα ωρίμανσης για την τελική τους εφαρμογή όπως επίσης και από τη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης και των επιπτώσεών τους.

Το σύνολο των παρεμβάσεων θα στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αποδοτικού συστήματος κινητικότητας που θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του συνόλου της κοινωνίας με όρους βιωσιμότητας.

Για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας πραγματοποιείται έρευνα μετακινήσεων προκειμένου να εντοπιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών, οι απόψεις τους για την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών αλλά και τις μελλοντικές προτεραιότητες.

Συνεπώς, ο Δήμος προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου: https://forms.gle/4vmWkGFYfhx8ZgjH9

Η διαδικασία συμπλήρωσης διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και είναι ανώνυμη.

Σχετικά με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Κιλελέρ, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για την προώθηση βιώσιμων αστικών μεταφορών, προχωράει με τη θέσπιση του ΣΒΑΚ αρχικά στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της υφιστάμενης κατάστασης κινητικότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς του και στη συνέχεια στην αναζήτηση προδιαγραφών που θα σχετίζονται με το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων στο Δήμο μας το οποίο θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές. Ένα περιβάλλον φιλικότερο προς τον άνθρωπο, γεγονός που προβλέπεται να βελτιώσει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Στόχος μας, τον οποίο ήδη ξεκινήσαμε να επιτύχουμε, είναι να διαμορφώσουμε από τώρα το μέλλον μας. Το όραμα μας είναι ο Δήμος Κιλελέρ των επόμενων ετών να είναι απόλυτα φιλικός στον άνθρωπο, να διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και τον οργανωμένο δημόσιο χώρο που χρειάζεται και οι δημότες του να κινούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Ένας Δήμος που δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον, θα εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα, θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, θα αποτελεί πόλο έλξης και θα διαθέτει μια αναπτυγμένη και δυναμική, τοπική αγορά και οικονομία.

Ο Δήμος Κιλελέρ, θέλοντας να λάβει υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας, να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ενεργή συμμετοχή της, πραγματοποιεί την παρούσα έρευνα. Η συμμετοχή των συνδημοτών μας κρίνεται απαραίτητη για να φέρουμε εις πέρας το όραμα του ΣΒΑΚ για το Δήμο μας».