Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, νωρίς το βράδυ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Αραβανίτικων Αλόγων "Άγιος Γεώργιος" Γόννων.
Στην εκδήλωση προσήλθαν πολλά μέλη, καθώς και φίλοι του Συλλόγου, όπου αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γόννων κ. Βασίλειο Σίμο και τον πρόεδρο ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιο Νικολάου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε τα εξής: " Όπως όλοι οι Σύλλογοι, έτσι και ο δικός σας αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και συμβάλλει στη μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων από γενιά σε γενιά. Επίσης, ο Σύλλογός σας έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι υπό τη σκέπη και προστασία του Αγίου μας, ο οποίος είναι και προστάτης της Κοινότητας Γόννων. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και να έχετε καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία και η δημοτική Αρχή να γνωρίζετε ότι παραμένει δίπλα σας, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να σας βοηθήσει σε ότι χρειάζεστε, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας".

Το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Αιγάνης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών και το προσωπικό της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρη Μαϊμάρη και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιο Βλάχο. Επίσης παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Μαρία Κωστή και η πρόεδρος της Κοινότηας Αιγάνης κα Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου.
Ο κ. Γιάννης Τσαπράνης ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: "Σας ευχαριστώ που παρευρίσκεστε εδώ σήμερα. Η παρουσία όλων σας, μας τιμά και σας εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα. Να χαίρεστε τις οικογένειές σας και τα εγγόνια σας. Η γνώση και η σοφία των χρόνων που κουβαλάτε να σταθεί αρωγός και πολύτιμος σύμβουλος σε εμάς, στα παιδιά σας και τις νεότερες γενιές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ Αιγάνης, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, καθώς επίσης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Νικολάου, προγραμματίζουμε την οργάνωση εκδρομών για όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Αιγάνης".