Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, παρακολούθησε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα.

Σήμερα Σάββατο ξεχωρίζουν: Η πολιτική ομιλία της Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ1 /και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, Συναυλία με τους «Stavento» ι και Λαϊκό Γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη 

Η συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκή και εθνική ενεργειακή πολιτική: "Απελευθερωμένα" για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό» κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων. Στην κεντρική συζήτηση μίλησε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής πολιτικής.

Παράλληλα, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, επισκέφθηκαν τα στέκια, τις γωνιές και τις εκθέσεις του Φεστιβάλ, ενώ το ενδιαφέρον των μικρών φίλων απέσπασε η παράσταση του θεάτρου σκιών στον παιδότοπο.

Στην νεανική σκηνή, το ενδιαφέρον κέντρισε η συζήτηση για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση και την στάση του φοιτητικού κινήματος, με ομιλητή τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.