Η απόφαση της ΑΑΔΕ σχετικά με την εφαρμογή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων (myDATA) έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για τη διαβίβαση ηλεκτρονικών δεδομένων από τις επιχειρήσεις στην ΑΑΔΕ. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από τα λογιστικά στοιχεία και βιβλία τους και πρέπει να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά, ανεξάρτητα από το μέγεθος των επιχειρήσεων και τον τρόπο έκδοσης και τήρησης των λογιστικών αρχείων τους.

Μερικά από τις βασικά ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι επιχειρήσεις είναι οι νέοι χρόνοι διαβίβασης δεδομένων, τα παραστατικά με αντικειμενική αδυναμία διαβίβασης, τα νέα παραστατικά myDATA κ.α.

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για όλα τα παραπάνω και πληθώρα άλλων θεμάτων θα βρείτε στο δια ζώσης φορολογικό σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών,  με την εταιρεία AnaLyseis Συστήματα Πληροφορικής Ι.Κ.Ε και την εταιρεία SoftOne Technologies Α.Ε. με θέμα «Ηλεκτρονικά βιβλία Α.Α.Δ.Ε.- Πλατφόρμα myDATA 2024» την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ώρες 16:30 – 20:30, στα γραφεία του ΣΘΕΒ (Λ. Καραμανλή & Βιομηχανίας, Λάρισα, 1ος όροφος).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες & στελέχη ανώτατης διοίκησης, στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών & παραγωγής, στελέχη που λαμβάνουν διοικητικές αποφάσεις καθώς και σε φοροτεχνικούς και λογιστές που ασχολούνται με τα φορολογικά θέματα που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα myDATA.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Νικήτας Κατσαράς, Διευθυντής υπηρεσιών υποστήριξης MyDATA για τον όμιλο Softone.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Χαρούλα Γκουσγκούνη) στο τηλέφωνο: 2410555507 και το email: members@sthev.gr.