Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 – 20:00, με θέμα: «Παρουσίαση του νέου εργασιακού νόμου Ν. 5053/2023 και των αλλαγών που επιφέρει στην εργασιακή νομοθεσία», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα (Λεωφ. Καραμανλή & Βιομηχανίας).

Ο νέος εργασιακός νόμος (Ν 5053/2023) έχει δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό στις εργασιακές σχέσεις. Οι αλλαγές που επέφερε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ενισχύοντας τις υποχρεώσεις των εργοδοτών για διαφανείς όρους εργασίας έως τα καίρια ζητήματα της παράλληλης απασχόλησης και της δοκιμαστικής περιόδου, έχουν διαμορφώσει μια σειρά ερωτημάτων που απαιτούν άμεσες απαντήσεις για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ανώτατης διοίκησης, οικονομικών υπηρεσιών & στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Αλέξιος Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου έχει ευρεία πρακτική στον τομέα του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικεύεται στη συμβουλευτική των πελατών, κυρίως εργοδοτών, σε όλους τους τύπους ατομικών και συλλογικών σχέσεων εργοδότη-εργαζομένου, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για δηλώσεις συμμέτοχης συμπληρώστε τη φόρμα συμμέτοχης ως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο θα παρευρίσκεται η κα Κατερίνα Δασκαλάκη, η οποία είναι Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα εργασιακών σχέσεων, περιλαμβανομένων των ατομικών και συλλογικών σχέσεων, της πολιτικής αμοιβών και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η κα Δασκαλάκη θα συμμετάσχει στη συζήτηση του σεμιναρίου και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Χαρούλα Γκουσγκούνη) στο τηλέφωνο: 2410555507 και το email: members@sthev.gr.