Στις πλαγιές του Κισσάβου, στην ορεινή Κοινότητα Σπηλιάς του Δήμου Τεμπών, σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων πατριωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26 Μαρτίου 1944.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, το μνημόσυνο δε τελέστηκε στο τόπο θυσίας, αλλά εντός του Ιερού Ναού Γενέσιον της Θεοτόκου, μετά τη Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του π. Αθανασίου.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, πραγματοποιήθηκε εκφώνηση των πεσόντων ονομάτων από την τοπική σύμβουλο της Κοινότητας Σπηλιάς Αναστασία Κατσιάνη. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπίλλη και η εκφώνηση λόγου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, στο μνημείο εντός του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ. Απόστολο Μπίλλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης κ. Δήμο Μπαλογιάννη, τον Διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας κ. Δημήτριο Κουλούλα και τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολτιστκού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και είμαστε πράγματι υπερήφανοι που για άλλη μία φορά τελούμε το μνημόσυνο για την ανάπαυση των "ηρώων" πατριωτών μας, που θυσίασαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα ειρήνη, ευημερία και να ζούμε ελεύθεροι. Αισθανόμαστε ευγνώμονες για όσα απλόχερα μας χάρισαν. Το σημερινό μήνυμα έχει διττή σημασία: πρώτον, να μη λησμονούμε τους αθάνατους πατριώτες μας και πάντοτε να τους μνημονεύουμε και δεύτερον να προσπαθήσουμε και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους για μια Ελλάδα πάντοτε Ελεύθερη!
Χρόνια πολλά σε όλους μας!"