Άγιος Χαράλαμπος σήμερα και την τιμητική της έχει η Βαμβακού Φαρσάλων, καθώς γιορτάζει ο πολιούχος της.
Στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους για την πανηγυρική δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, αντιδημάρχων αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής του νομού Λάρισας  της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος.
Ο Χρήστος Καπετάνος έλκοντας την καταγωγή του από τα Φάρσαλα, επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία τόσο την πόλη των Φαρσάλων όσο και τα χωριά της, για να βρίσκεται κοντά στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Αμέσως μετά τη δοξολογία ο κ.Καπετάνος συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο χωριό.
«Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα σήμερα ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους στη Βαμβακού Φαρσάλων για να ανάψω ένα κερί τον Άγιο, μαζί με αγαπημένους φίλους.
Με πίστη και αισιοδοξία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την γρήγορη αποκατάσταση της επαρχίας των Φαρσάλων η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.


Η αποκατάσταση θα γίνει με πρόγραμμα και καινοτόμες μεθόδους με στόχο να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου και να ενώνω τη φωνή μου με τη δική τους μεταφέροντας στην κεντρική εξουσία τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Χρόνια Πολλά κι ευλογημένα σε όλους.
Ο Άγιος Χαράλαμπος να μας δίνει δύναμη και φώτιση να προχωράμε μπροστά».