Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων – Παγκόσμια Πολιτιστική Οργάνωση για την Ελλάδα και την Ομογένεια, στην έδρα της στον Παλαμά όπως ορίζεται από το καταστατικό της, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σωτήρης Νταφόπουλος.

Στη συνέλευση πήραν μέρος Καραγκούνηδες από όλη τη Θεσσαλία οι οποίοι ανήκουν σε συλλόγους Καραγκούνηδων εθνοτοπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα από τα χωριά και τις πόλεις της θεσσαλικής περιφέρειας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, εκπρόσωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα που ζουν ή έλκουν την καταγωγή τους από την Πεδινή Θεσσαλία.

Στο χαιρετισμό του ο Σωτήρης Νταφόπουλος, εκτός των άλλων, ανέφερε τα παρακάτω: «Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ και προσωπικά του Δημάρχου μας Θανάση Νασιακόπουλου, να παρευρίσκομαι και να χαιρετίζω την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων. Συνέλευση που σκοπό έχει να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό των γηγενών και αυτόχθονων πληθυσμών της πεδινής Θεσσαλίας οι οποίοι είναι γνωστοί με το γεωγραφικό, λαογραφικό και ιστορικό όρο Καραγκούνηδες.

Οι Καραγκούνηδες αποκλειστικά ελληνόφωνοι, έχουν βαθιές ελληνικές ρίζες που φτάνουν εκεί που η ιστορία συναντά τους Θεσσαλικούς μύθους.

Διατηρούν μέχρι και σήμερα τη διαφορετικότητα των ενδυμασιών και των πολιτισμικών στοιχείων κατά περιοχή, στοιχεία που παραπέμπουν στις αρχαίες Θεσσαλικές φυλές.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο μετά από την καταστροφή που έφερε η διπλή θεομηνία του Σεπτεμβρίου πρέπει να αναγεννηθεί και πάλι αυτή η περιοχή, να αποκατασταθούν οι υποδομές, να καρπίσει άμεσα η γης, να ανθήσουν τα χαμόγελα αυτών των ανθρώπων. Η Αμφικτιονία μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους, είμαι πεπεισμένος ότι θα σταθεί μπροστά στις προσπάθειες για την αναγέννηση του τόπου. Για να ξαναζωντανέψει και πάλι ο λαϊκός πολιτισμός των Καραγκούνηδων!

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και ευχαριστώ όλους σας για την πρόσκληση που απευθύνατε στο Δήμο Κιλελέρ».