Στη λαϊκή αγορά της Αγιάς, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές, παραγωγούς, πολίτες και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, για τον πρωτογενή τομέα.

Όπως τόνισαν οι παραγωγοί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ο ίδιος ο νόμος για το Υπαίθριο Εμπόριο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, και στην ουσία αμφισβητεί τη βιωσιμότητα των εργασιών τους.

Ο κ. Νταής συμφώνησε μαζί τους στην ακαταλληλότητα του νόμου και σημείωσε «ότι ο νέος νόμος αλλάζει το χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και βάζει από την πίσω πόρτα τις εταιρίες», όπως επίσης, για μια ακόμα φορά, ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν ακόμα στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, αλλά και τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων από τους καταναλωτές, η οποία οφείλεται κυρίως στην υπερβολική επιβάρυνση των νοικοκυριών από την ενέργεια, τον πληθωρισμό και την παντελή έλλειψη κρατικών μηχανισμών ελέγχου τιμών.

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τη λαϊκή, πλέον» είπαν χαρακτηριστικά τόσο οι παραγωγοί, όσοι και οι καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο κ. Νταής, υποστήριξε ότι ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο πρέπει να αλλάξει, στην κατεύθυνση της στήριξης των παραγωγών- πωλητών, ενώ τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή και η υποστήριξη των πολλών έναντι των λίγων και εκλεκτών θα φέρουν πάλι τον κόσμο στις λαϊκές.

Η ίδια ζοφερή κατάσταση διαπιστώθηκε και στο εμπορικό κέντρο της Αγιάς, στις συνομιλίες με εμπόρους.

Τόνισε, επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής ότι «μέσα σε αυτό το καθεστώς της ακρίβειας, όπου οι πολίτες στενάζουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει για την ανοδική πορεία των δεικτών ανάπτυξης, οι οποίοι βέβαια αφορούν στους λίγους.