Στη Λάρισα η 4η Διακρατική Συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος LocalEUcharter που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε την 4η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens», από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2023. Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ενοποίηση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στη Λάρισα, το εταιρικό σχήμα που αποτελείται από τους Δήμους Βαλένθια (επικεφαλής εταίρος), Amarante (Πορτογαλία), Cervia (Ιταλία), Αθηένου (Κύπρος), Λαρισαίων και τους φορείς Asociatia Se Poate (Ρουμανία), Klub Sportowy “BUDOWLANI” – Lodz (Πολωνία), Hellenic Institute of Cultural Diplomacy (Ολλανδία) επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί συμμετοχής μπορούν να έρθουν πιο κοντά στους νέους πολίτες.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρη Δεληγιάννη για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων, την πρωτοβουλία της «Πόλης που Μαθαίνει», του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» και τη σημασία της αποδοχής της αλλαγής σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας από εκπρόσωπο του σχετικά με τους στόχους, τα πεδία ενδιαφέροντος και τις δράσεις του Συμβουλίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι διάφοροι οργανισμοί σχετικά με την εμπλοκή των νέων στην πολιτική ζωή της πόλης καθώς επίσης και να προτείνουν τρόπους προσέλκυσης της νεολαίας και την παροχή κινήτρων για την ενεργό συμμετοχή τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον συντονισμό των εταίρων για την διοικητική παρακολούθηση του έργου αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Το LocalEUCharter χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες» (CERV) 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).