Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με την ευκαιρία της Εορτής πάντων των εν τη Ιερά Μονή διαλαμψάντων Αγίων και προσκεκλημένος του Πολυσεβαστου Καθηγουμένου της, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, βρίσκεται ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ήδη ο Σεβασμιώτατος, συνεπικουρούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδιας κ. Μύρωνα, τέλεσε την πανηγυρική Αγρυπνία της Εορτής, στην οποία συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλου Γέρων Φιλόθεος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, καθώς και πλειάδα Βατοπαιδινών και αντιπροσωπεία Καρακαληνών Πατέρων, με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών.

Τόσο στη λιτή, όσο και στην πανηγυρική τράπεζα, ο Ποιμενάρχης, κατόπιν προτροπής του Αγίου Καθηγουμένου, εξέφερε τον προσήκοντα στην περίσταση λόγο, αναφερόμενος στους Αγίους και στη Θεία Κοινωνία αντιστοίχως.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ελλογιμώτατο Καθηγητή και Άρχοντα Πρωτονοτάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Σωτήριο Μπαλατσούκα, καθώς και τον Ελλογιμώτατο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπο Μπιλίνη και τον Ελλογιμώτατο Αντιπρύτανη κ. Εξαδάκτυλο. Επίσης, συνοδεύει μικρή ομάδα προσκυνητών από τη Λάρισα.