Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα μέλη και οι φίλοι της μικτής χορωδίας musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας συνδύασαν την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με ημερήσια εξόρμηση στην περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα στην Καρδίτσα την περασμένη Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2024.

Η εξόρμηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στην ιστορική Ιερή Μονή Κορώνης, όπου τους υποδέχθηκαν με θέρμη οι πατέρες της μονής, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον μαέστρο και τους χορωδούς για την επίσκεψη τους, ευχήθηκαν καλή καλλιτεχνική, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά.

Κατόπιν οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την κάρα του Αγίου Σεραφείμ και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κορώνης.

Προς το μεσημέρι η χορωδία αφού διέσχισε το επιβλητικό φράγμα του Ταυρωπού και τα γραφικά παραλίμνια χωριά κατέληξε στη μεγάλη σάλα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Πεζούλα όπου σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, με φόντο τις όχθες της σπάνιας ομορφιάς λίμνης, έγινε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και μαέστρος των μουσικών συνόλων κ. Κωνσταντίνος Μάτης, πλαισιωμένος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και χορωδούς, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της περασμένης καλλιτεχνικής χρονιάς και ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους των χορωδιακών συνόλων για την συμμετοχή και υποστήριξή τους.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ελασσόνας και μέλος της χορωδίας musicArte κ. Αστέριος Δημουλάς, στον χαιρετισμό του εξέφρασε, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, την αγαστή συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Ελασσόνας σε όλες τις δράσεις του μουσικού συλλόγου.

Επίσης ο μαέστρος ανακοίνωσε ότι η μικτή χορωδία musicArte προετοιμάζεται πυρετωδώς για να συμμετάσχει στην μεγάλη ιστορική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία της Κύπρου τον ερχόμενο Μάρτιο, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, με την ταυτόχρονη συμμετοχή επί σκηνής 3000 χορωδών και μουσικών από την Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολούθησε γεύμα και γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό. Τυχερή της φετινής χρονιάς η χορωδός κ. Ασπασία Χατζηβασίλη που κέρδισε μια οικιακή συσκευή, ευγενική προσφορά από το κατάστημα Σαμόλαδος Home στην Ελασσόνα.