Στην 32η Ετήσια Τακτική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ, που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης.

Στο συνέδριο υπήρξαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και εισηγήσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν και ήταν ψηλά στην ατζέντα της συνέλευσης αφορούσαν:

1.- Το ενεργειακό κόστος.

2.- Την άμεση οικονομική στήριξη των ΔΕΥΑ.

3.- Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα ΑΠΕ και σύγχρονο εξοπλισμό.

4.-Την ψηφιοποίηση των ΔΕΥΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

5.- Τον αποτελεσματικό τρόπο είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών προς τις ΔΕΥΑ.

6.- Το ειδικό ενεργειακό τιμολόγιο για τις ΔΕΥΑ.

Ο Δήμαρχος Τεμπών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, είχε τη δυνατότητα αφενός να συμμετάσχει στις άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αφετέρου να έχει επαφές με Δημάρχους, Προέδρους και στελέχη των ΔΕΥΑ από όλη τη χώρα, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ.

«Η 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΔΕΥΑ πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο. Εκεί ακούστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας με κυριότερο το ενεργειακό κόστος, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα και είναι δεδομένο ότι οι ΔΕΥΑ θα χρεοκοπήσουν αν δεν στηριχθούν άμεσα. Αναζητούμε τους τρόπους και τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δίνουμε στους πολίτες μας ποιοτικό πόσιμο νερό. Οι ΔΕΥΑ, εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον, δεν είναι εταιρείες, είναι δήμοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία, το δικαιούμαστε», τόνισε ο κ. Μανώλης.