Την Κυριακή, 7Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η πρώτη από τις καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

Τα μουσικά κομμάτια που θα ακουστούν στην εκδήλωση θα μας ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο με επιλογές του διεθνούς ρεπερτορίου. Με μια κιθάρα στον ώμο θα περιπλανηθούμε στους κάμπους και στα σύννεφα, ενώ οι μελωδίες του ακορντεόν θα μας οδηγήσουν στους δρόμους της Αργεντινής.

Θα περιηγηθούμε στους αιώνες με τη συνοδεία κλασικής μουσικής και θα μυηθούμε στους λαϊκούς χορούς της Ευρώπης, όπως τους αποτύπωσαν οι συνθέτες κάθε χώρας. Θα λικνιστούμε στους ρυθμούς της τζαζ και της φανκ μουσικής και θα σιγοτραγουδήσουμε γνωστές ποπ μελωδίες των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα.

Με τις μελωδικές φωνές των παιδιών θα ταξιδέψουμε από την Ευρώπη ως τη μακρινή Ιαπωνία, ενώ η ομπρέλα μιας πασίγνωστης κινηματογραφικής ηρωίδας θα μας μεταφέρει σε φανταστικούς κόσμους που ονειρευτήκαμε.

Την Κυριακή το απόγευμα «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ».

Πρωταγωνιστούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στα Μουσικά Σύνολα της επιλογής τους. Μέσα από τις μουσικές συμπράξεις τους, όπως προβλέπεται και από το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα παιδιά μας εξασκούνται στο μουσικό όργανο που αγαπούν, μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και εκφράζονται μέσω της τέχνης.

Δίπλα τους είναι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες των Μουσικών συνόλων, που με την καθοδήγηση και την έμπνευση που τους παρέχουν συντελούν στο αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας που θα απολαύσετε στη συναυλία μας.