Σήμερα, ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Σίμος πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Γόννων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του Κ.Υ. κ. Μαρία Θεοδώρου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άψογη παροχή των υπηρεσιών τους και τη συμβολή τους στην υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρει:

«Η φετινή Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, διότι η υγειονομική κρίση με την πανδημία του covid-19, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό, αλλά και το τεράστιο πλεόνασμα ανθρωπιάς, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης των Νοσηλευτών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας.

Ανάμεσα στους «ήρωες» των ημερών ανά τον κόσμο είναι και οι Νοσηλευτές που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και παλεύουν κάτω από αντίξοες συχνά συνθήκες. Πέρα από το αυτονόητο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που τους οφείλουμε, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά. Να ενισχυθεί άμεσα το σύστημα υγείας, με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Να εξασφαλιστούν στους νοσηλευτές μας καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, αλλά και αμοιβές, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους, θεσμοθετώντας ενιαίο κλάδο νοσηλευτών ΕΣΥ.

Δίχως παρεμβάσεις για την αναγνώριση – αναβάθμιση του νοσηλευτικού προσωπικού, οι επετειακές αναφορές και τα χειροκροτήματα θα μείνουν κενό γράμμα.

Η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με πράξεις είναι ευθύνη όλων μας».