Από το Κιλελέρ και το Μνημείο του Αγρότη, οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, επειλέγουν να στείλουν σήμερα, το πρώτο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα τους υποδεχθεί αύριο στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου για το πλάνο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Οι αγρότες, όπως λένε, δεν αντιμετωπίζουν την 114η επέτειο από την εξέγερση στο Κιλελέρ ως μία απλή εκδήλωση προς τους πεσόντες, αλλά ως ένα δυναμικό συλλαλητήριο και συνέχιση του αγώνα τους μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουν θέσει προς την κυβέρνηση.

«Για εμάς το Κιλελέρ δεν είναι μία επετειακή εκδήλωση, αλλά είναι ο καθημερινός μας αγώνας για να παράγουμε, για να έχουμε ένα εισόδημα και για να μπορούμε να μείνουμε στα χωριά μας. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, αύριο είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Φτάνουν τα λόγια, πρέπει να περάσουμε σε έργα, η Θεσσαλία πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη της αίγλη», τονίζει από την πλευρά του ο υπεύθυνος τύπου της επιτροπής των μπλόκων Σωκράτης Αλειφτήρας.

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες με αγώνες. Τα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί μας φέρνουν σήμερα εδώ. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα», επισημαίνει ο πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης.

protothema.gr