Μια από τις παλαιότερες και δυναμικότερες επιχειρήσεις της χώρας, στον κλάδο των αλεύρων, έως την δεκαετία του 2000, με σημαντική συνεισφορά στην οικονομία της Καλαμπάκας αλλά και των Τρικάλων, οδηγείται σε πλειστηριασμό κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται την εταιρεία «ΜΥΛΟΙ ΑΦΟΙ Ν. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ Α.Ε» η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, κινδυνεύει πλέον να χάσει το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Επισπεύδων στη διαδικασία εκποίησης είναι η Τράπεζα Πειραιώς, για μέρος απαίτησης από δάνειο που ανέρχεται συνολικά σε 9,5 εκ. €.

Η επιχείρηση, που εδρεύει στην Διάβα Καλαμπάκας, ιδρύθηκε το 1966 ως συνέχεια του οικογενειακού νερόμυλου. Χαρακτηριστικό της δυναμικότητάς της είναι το γεγονός ότι το 2008 είχε ετήσια παραγωγική δυνατότητα 20.000 τόνων αλεύρων, έχοντας την εποχή εκείνη ανανεώσει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό.

Στο σφυρί βγαίνει όλη η εγκατάσταση του Μύλου στη Διάβα, η οποία λειτουργεί σε οικόπεδο 11,3 στρεμμάτων, και συγκεκριμένα γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι μεταξύ των οποίων δέκα σιλό χωρητικότητας 1500 τόνων το καθένα.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου 2023  με τιμή εκκίνησης 1.538.000 ευρώ.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr