Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ενιπέα στο Ευύδριο Φαρσάλων επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός από την διοίκηση του Συνεταιρισμού, με τον πρόεδρο κ. Θανάση Καραΐσκο να τον ενημερώνει για την αναπτυξιακή πορεία του συνεταιρισμού, τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί. Ο κ. Καραίσκος αναφέρθηκε και στις ανησυχίες των αγροτών της επαρχίας Φαρσάλων μετά και από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αλλά και στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα πληττόμενα χωριά να ερημώσουν, αν δεν στηριχθούν έμπρακτα από την Πολιτεία, καθώς η πλειοψηφία των αγροτών είναι άνω των 55 ετών.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενιπέα κ. Νίκος Γούσιος, ζήτησε την στήριξη της Πολιτείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα ενόψει των αλλαγών που προγραμματίζονται στη νέα ΚΑΠ, ώστε να συνεχίζουν να παράγουν οι νέοι στον τόπο τους.

Στον ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσφέρθηκε αλεύρι αλεσμένο από παραδοσιακό νερόμυλο, από πιλοτικό πρόγραμμα του Συνεταιρισμού και τα ποιοτικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα όσπρια που παράγει ο Συνεταιρισμός.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη τη δραστήρια διοίκηση του Συνεταιρισμού Ενιπέα, την οποία χαρακτήρισε «πρωτοπόρα στο συνεταιριστικό κίνημα», ενώ την προσκάλεσε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσουν το πετυχημένο παράδειγμα λειτουργίας ενός συνεργατικού σχήματος.

Στη συνέχεια συνομίλησε με μέλη του Φαρσαλινού Συνεταιρισμού και αγρότες της περιοχής για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νέα ΚΑΠ καθώς και για την συμβολή της στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Δ.Σ. Δουλκιάρογλου Μάριος, το μέλος του Δ.Σ. Ορφανίδης Αριστείδης, ο πρόεδρος της Ομάδας Βάμβακος Θανασιάς Θεόδωρος και ο διευθυντής και νομικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού Αποστολόπουλος Γεώργιος, καθώς και η Φαρσαλινή περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αναστασία Αδαμοπούλου.