Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν.Λάρισας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κόντη Βασίλη την Ταμία Μαλλούση Παναγιώτα το μέλος & Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ Μπρισίμη Γιώργο στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει για την ανάδειξη και επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού και γενικότερα την ΠΦΥ Υγείας μετά από πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Αν. Διοικητή 5η ΥΠΕ και υπεύθυνο για την ΠΦΥ κ Τσαούση Ηλία.
Τα αιτήματα που τέθηκαν από την πλευρά μας ήταν:
1. Η Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του συστήματος ΠΦΥ
2. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων των Κέντρων Υγείας
3. Πλήρη στελέχωση των τομέων ΕΚΑΒ που εδρεύουν στα κέντρα υγείας για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη των περιοχών εύθηνης τους ( μόνο το ΚΥ Ελασσόνας έχει 24ωρη κάλυψη).
4. Άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων Παιδιάτρων Μικροβιολόγων Ακτινολόγων στα κέντρα υγείας που δεν υπηρετούν οι παραπάνω ειδικότητος.
5. Άμεση πρόσληψη οδοντιάτρων για την λειτουργία των οδοντιατρείων των κέντρων υγείας.
6. Άμεσες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και του απαρχαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.
7. Να υπάρχει απρόσκοπτη ροή υλικών προς τα κέντρα υγείας και λυθούν άμεσα οι όποιες ελλείψεις παρατηρούνται.
8. Να προβλεφθεί μέριμνα για επαρκείς ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Ο κ Αν Διοικητής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μας υποσχέθηκε να τα μεταφέρει αρμοδίως ενώ όσα άπτονται της δική του αρμοδιότητας θα επιλυθούν άμεσα.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε μαζί με τους εργαζόμενους να αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα και να αγωνιζόμαστε ενωτικά για την επίλυση τους στη κατεύθυνση ενός ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος υγείας που θα καλύπτει καθολικά και απρόσκοπτα τις ανάγκες όλων των πολιτών γιατί αποδείχτηκε ότι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ & ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.