Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων καθώς και κάθε πολίτη να συμβάλουν στη συγκέντρωση των κάτωθι υλικών:

·        Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους

·        Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς

·        Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες, κ.ά.)

·        Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλατα μακράς διάρκειας, δημητριακά, όσπρια, κ.ά.

·        Παιδικές και βρεφικές τροφές

·        Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτικά, χαρτιά υγείας)

·        Σχολικά είδη (σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια κ.ά.)

·        Καθαρά ρούχα και υποδήματα σε άριστη κατάσταση για ενήλικες και παιδιά

·        Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

Η συλλογή των προμηθειών θα πραγματοποιείται καθημερινά και από τις 11/9/2023 έως και τις 14/9/2023 στις κάτωθι σχολικές μονάδες, Δημοτικά Σχολεία (ανά δήμο) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι οποίες δεν έχουν πληγεί και υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από τους/τις εκπαιδευτικούς, στις ώρες που δηλώνονται στην επίσημη ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του.

Συγκεκριμένα:

Δήμος Λαρισαίων

Στα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Λαρισαίων:

1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας , Ιουστινιανού 24A

2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ηπείρου 34

4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου 17

5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Χρυσοχόου 2

6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ης Αυγούστου 34

7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου 53

9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αλευάδων 1

10ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αιόλου 2

13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Λεμεσού 13

20ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Μύρων 2

21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κλ. Πατέρα 1

24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ακαρνανίας 32

30ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Κουμουνδούρου 53

32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Εθνικής Αντίστασης 35

44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Αγίας Λάυρας 22

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια ανά είδος) θα μεταφερθούν -κατόπιν συνεννόησης- και θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δήμος Ελασσόνας: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Ελασσόνας, όπου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από τους/τις εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κάθε σχολικής μονάδας, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστότοπό της.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων/ Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Δήμος Τεμπών: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Τεμπών.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου.

Δήμος Τυρνάβου: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Τυρνάβου.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.

Δήμος Αγιάς: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Αγιάς.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς.

Δήμος Φαρσάλων: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Φαρσάλων.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων.

Δήμος Κιλελέρ: Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας του Δήμου Κιλελέρ.

Στις 15/09/2023 με τη μέριμνα των Διευθυντών/ντριων & Προϊστάμενων τα υλικά συσκευασμένα (σε κιβώτια) θα μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.