Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια της διάσωσης του ιστορικού διατηρητέου μνημείου Πύργο Χαροκόπου, στην είσοδο της Γιάννουλης , ο σύλλογος προέβη στην εξής δήλωση και ενέργεια:

«Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούμε με συνεχείς δράσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις να ασκηθεί πίεση σ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, για να πράξουν όσα οφείλουν, ώστε ο Πύργος να διασωθεί και να αποδοθεί με κάποιο τρόπο στην πόλη και τους δημότες της.

Μετά την ανακοίνωση της Βουλευτή Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ότι ο εμβληματικός «Πύργος Χαροκόπου» βγαίνει σε πλειστηριασμό, στις 26 Σεπτεμβρίου, όλοι σχεδόν οι φορείς ευαισθητοποιήθηκαν. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, από τον Δήμαρχο Λαρισαίων.

Συγκεκραμένα στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος ζήτησε συνάντηση για να εξεταστεί το θέμα του Πύργου Χαροκόπου από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία προγραμματίστηκε αρχικά για σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Δυστυχώς η συνάντηση ακυρώθηκε λόγω έκτακτων υποχρεώσεων της κα.Μενδώνη. Αναμένουμε την επόμενη συνάντηση και ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και θλίψης για την κατάσταση του Ιστορικού Πύργου, αναρτήσαμε πανό με το οποίο εκπέμπουμε SOS για τη διάσωση του Πύργου, με το μήνυμα «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ».

Ευελπιστούμε η συνάντηση με την Υπουργό να ανανεωθεί πριν τον πλειστηριασμό! Αν πραγματικά η πόλη και οι δημότες θέλουν το οίκημα να περάσει στην κατοχή τους και να μην μεταβιβαστεί σε κάποιον άλλον ιδιώτη, τότε θα πρέπει να συντονιστούν οι δράσεις και να βρεθεί εκείνος ο φορέας, ο οποίος θα αναλάβει ο Πύργος να διασωθεί , να αναστηλωθεί και να αποτελέσει ζωντανό πολιτιστικό Μνημείο για όλο τον Νομό».