Έπειτα από 2 χρόνια αγωνιστικής αδράνειας, λόγω της Πανδημίας, το «15th Alonnisos Challenge» υλοποιήθηκε στο πανέμορφο νησί των Βορείων Σποράδων, την Αλόννησο.

Η ΕΟΔΥΑ προσκλήθηκε από τους διοργανωτές και κάλυψε υγειονομικά την Αθλητική Εκδήλωση, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς για το πανελλαδικό δρομικό κίνημα.

Οι 6 Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ σε συνεργασία με αντίστοιχους Εθελοντές της Αλοννήσου, αναπτύχθηκαν σε 5 ομάδες, με στόχο την παροχή υγειονομικής υποστήριξης – φροντίδας αλλά και ενημέρωσης – διευκόλυνσης των συμμετεχόντων Δρομέων κατά μήκος της διαδρομής.

Ο αγώνας ξεκίνησε και τελείωσε με ιδανικές καιρικές συνθήκες και όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα. Οι συμμετέχοντες διέσχισαν μια εξαιρετικής και σπάνιας ομορφιάς καταπράσινη διαδρομή με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε καθαρισμός της διαδρομής και τοποθετήθηκε κατάλληλη σήμανση για τους 2 αγώνες (20 & 10 χιλιομέτρων) αλλά και τον Παιδικό αγώνα των 2 χιλιομέτρων.

Ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών και των εμπλεκομένων φορέων, ήταν άψογη και υποδειγματική με αποτέλεσμα την Επιτυχία της δράσης.

Συγχαίρουμε και Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω:

• Την https://www.thessaly.gov.gr/ για την υποστήριξη και προβολή της εκδήλωσης

• Το Δήμο Αλοννήσου και το Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη για την άψογη Διοργάνωση, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη του, να αναθέσει στην ΕΟΔΥΑ τον Επιχειρησιακό Υγειονομικό σχεδιασμό του Αγώνα

• Την εταιρεία All About Running και ειδικά τον κ. Ηλία Μαυροειδέα, για την άψογη επιμέλεια της διοργάνωσης και το σχεδιασμό, καθώς και για τη Φιλοξενία των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ

• Τις Υπηρεσίες της Αλοννήσου για την υποδειγματική τους συνεργασία και συντονισμό, ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Π.Π.Ι. Αλοννήσου, το Κ.Υ. Σκοπέλου

• Τους Ιδιώτες Ιατρούς που συνέδραμαν

• Τους Τοπικούς Φορείς και Συλλόγους του νησιού

• Την www.hellenicseaways.gr για τη Δωρεάν μετακίνηση των Εθελοντών και του Οχήματος της ΕΟΔΥΑ από Βόλο – Αλόννησο – Βόλο

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σε όλες και όλους τους Εθελοντές της Αλοννήσου που η παρουσία και η ανιδιοτελή προσφορά τους ήταν καθοριστική και ανεκτίμητη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλοννήσου κ. Αγγελική Μαλαματένιου για τo συντονισμό όλων των συμμετεχόντων Εθελοντών και των εμπλεκομένων Φορέων.