Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας συγκαλεί συνάντηση εργασίας με εμπλεκόμενους φορείς και θέμα:  Ενδοοικογενειακή Βία, Δράσεις Πρόληψης και Διαχείριση Περιστατικών, παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Στ. Παπαγεωργίου, αρμόδιου για θέματα Ψυχικής Υγείας, σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην οδό Δημοκρατίας 119, Νεάπολη Λάρισας στις 12 π.μ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διερεύνηση της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και των κοινοτικών δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Οι ανάγκες καθώς και το γεγονός ότι η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα με βάση τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διασφαλίζεται μόνο μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας - της διασύνδεσης:

∙Με τις τοπικές υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς

∙Με τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους και

∙Με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο διαβιούν εκπρόσωποι των εκάστοτε Αντιδημαρχιών της κοινωνικής πολιτικής των δήμων του Ν. Λάρισας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διοίκηση και τμήματα του Γ.Ν. Λάρισας καθώς και η Διεύθυνση του Κ.Ψ.Υ. Λάρισας, καλούνται να συμμετάσχουν σε μια 1η συνάντηση γνωριμίας.

Κοινός στόχος του δικτύου ευελπιστούμε να είναι η στήριξη όσων έχουν χάσει τα στηρίγματά τους (εσωτερικά και εξωτερικά).

Ενδεικτικά θέματα προς συζήτηση:

∙Καταγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών όλων των φορέων,

∙Υποστήριξη των συνθέτων βιοψυχοκοινωνικών αναγκών των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσα στην κοινότητα.

∙Δικτύωση Φορέων

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας θα παρουσιαστείσχετικό video που ευγενικά παραχώρησαν οι δημιουργοί Πασχάλης Μάντης και Έλενα Ξυδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.