Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Νίκο Δένδια επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, ο βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες αναβαθμίζονται συνεχώς υπό την ηγεσία του κ. Δένδια και με τις εντολές του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις φρεγάτες και τα μαχητικά αεροσκάφη F35, τα οποία θα ενισχύσουν την ελληνική άμυνα. 

Η συνεργασία με τις ΗΠΑ τόσο στην προμήθεια των φρεγατών belhara όσο και στην επιδίωξη για συμπαραγωγή των φρεγατών νέας γενιάς κλασης constellation, ανοίγουν νέους δρόμους στην εθνική άμυνα της χώρας, για τα εξοπλιστικά προγράμματα 2024-2030.

Στα θέματα της ατζέντας του Λαρισαίου βουλευτή εννοείται πως βρισκόταν οι στρατιωτικές μονάδες της Λάρισας, η συντήριση τους αλλά και οι υπηρετούντες σε αυτές. 

Άλλωστε ο νομός της Λάρισας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην άμυνα της Ελλάδας καθώς αποτελεί το κέντρο της πολεμικής αεροπορίας τόσο της χώρας μας όσο και των Βαλκανίων.

Κατά την έξοδο του από το Πεντάγωνο ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια για να συζητήσω μαζί του το σπουδαίο έργο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας. Πρόσφατα ο νομός της Λάρισας όπως και ολόκληρη η Θεσσαλία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες. 

Η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων ήταν καθοριστική και έδειξε την ετοιμότητα των υπηρετούντων σε αυτές, γυναικών και αντρών και την προσήλωση τους στο καθήκον. 

Μετέφερα στον Υπουργό την πρόταση που έχει συζητηθεί αρκετά ήδη, για την έκδοση απόφασης μεταστάθμευσης του Στρατηγείου της 1ης ΤΑΞΑΣ στον Τύρναβο, σε μόνιμη βάση.

Οι Έλληνες πολίτες με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι για την εθνική μας κυριαρχία».